#43
Deconstructed

#43
Deconstructed

Virtuvės šefų patiekalai dažnai primena meno kūrinius lėkštėse – tokius gavus baugu net pradėti valgyti, nes nesinori sugadinto to, ką šefas kruopščiai sudėliojo ir supjaustė. Taip, juk pirmiausia, ką darome, ruošdami patiekalą, tai pjaustome produktus. O jeigu viskas būtų atvirkščiai? Taip šio karto idėja „dekonstruoti“ patiekalus ir „supjaustyti“ lėkštes su maistu kilo bežiūrint į šiuo metu madingų ir trendy koliažų nuotraukas. Pagalvojau, kodėl gi tokios technikos nepritaikius maisto fotografijai. Taigi, dar vienas maisto fotografavimo būdas – check!

O patiekalus šiam kartui ruošė Kauno restorano „Monte Pacis“ šefas Rokas Vasiliauskas. Juos gaminti nuo A iki Z veikiausiai išdrįs tik jau gerokai pažengę virtuvėje, tačiau naudingų idėjų, kaip paįvairinti savo meniu ir kokių įdomesnių skonių ar formų pasiūlyti svečiams, ras kiekvienas.

Skanios peržiūros!

#43
Fotografija ir idėja: Robertas Daskevičius
Receptai: Rokas Vasiliauskas „Monte Pacis“

#43 karto receptai

Ingredientai ŽUVIAI 2 nėgių Skiltelės česnako Čiobrelio šakelės Žiupsnelis druskos ir cukraus   ALAUS GELIUI 100 ml tamsaus alaus 1 g agar-agar miltelių Šaukštelio kmynų sėklų Žiupsnio druskos Pusės šaukštelio …

Ingredientai 2 tetervinų ar kurapkų, putpelių Kelių bulvių Kiaulienos taukų Kelių riekių moliūgo Kelių šaukštų medaus Saujos spanguolių Kelių didesnių morkų     Citrinos Kelių šaukštų sviesto 4 jaunų burokėlių …

Su negės užkandžiu restorano šefas rekomenduoja kelis variantus: sodrų ir kompleksišką vintažinį šampaną, Pinot Gris vyną, taip pat tiks lietuviškas sausas rausvų agrastų vynas, natūralus obuolių – kriaušių sidras ar …

Ingredientai MORKŲ ŠERBETUI 400 ml šviežių morkų sulčių 40 g cukraus 20 g grietinėlės     DUONOS RAUGO KREMAS 100 g ruginių miltų 200 g vandens 4 kiaušinio trynių 100 …

Back
SHARE

#43
Deconstructed