Ingredientai
- 2 tetervinų ar kurapkų, putpelių
- Kelių bulvių
- Kiaulienos taukų
- Kelių riekių moliūgo
- Kelių šaukštų medaus
- Saujos spanguolių
- Kelių didesnių morkų
Citrinos
- Kelių šaukštų sviesto
- 4 jaunų burokėlių
- Vynuogių sulčių
- „Granny Smith“ obuolio
1. Paukštį virkite valandą laiko 50°C temperatūroje (namų sąlygomis galima dėti į 180 °C orkaitę 10 minučių). Po to dėkite į keptuvę su daug šieno, keptuvę įkaitinkite – ant šieno padėkite pusę paukščio, uždekite šieną, uždenkite keptuvę ir palikite rūkti apie 2 minutes. Pagardinkite druska, pipirais.
2. Bulves išskaptuokite kamuoliukais. Dėkite į puodą su vandeniu ir kiaulienos taukais (santykiu 1:4), pasūdykite ir virkite apie 7 minutes (jei bulvių kamuoliukai apie 2,5 cm skersmens).
3. Iš moliūgų taip pat išskaptuokite kamuoliukus. Dėkite į puodą su medumi ir spanguolėmis ir pašildykite, kol moliūgai šiek tiek suminkštės.
4. Išskaptuokite morkų kamuoliukus. Pavirkite su citrinos sultimis, žievele ir apie 10 g sviesto nedideliame kiekyje vandens 2 minutes.
5. Burokėlius su visais lapais ir vynuogių sultimis bei gabalėliu sviesto pavirkite 3 minutes.
6. Obuolį supjaustykite šiaudeliais.
7. Patiekite paukštį su visais paruoštais garnyrais.