Tetervinas su daržovėmis

Tetervinas su daržovėmis

Ingredientai

  • 2 tetervinų ar kurapkų, putpelių
  • Kelių bulvių
  • Kiaulienos taukų
  • Kelių riekių moliūgo
  • Kelių šaukštų medaus
  • Saujos spanguolių
  • Kelių didesnių morkų
    1.  

 

Citrinos
  • Kelių šaukštų sviesto
  • 4 jaunų burokėlių
  • Vynuogių sulčių
  • „Granny Smith“ obuolio

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: sudėtinga

1. Paukštį virkite valandą laiko 50°C temperatūroje (namų sąlygomis galima dėti į 180 °C orkaitę 10 minučių). Po to dėkite į keptuvę su daug šieno, keptuvę įkaitinkite – ant šieno padėkite pusę paukščio, uždekite šieną, uždenkite keptuvę ir palikite rūkti apie 2 minutes. Pagardinkite druska, pipirais.

2. Bulves išskaptuokite kamuoliukais. Dėkite į puodą su vandeniu ir kiaulienos taukais (santykiu 1:4), pasūdykite ir virkite apie 7 minutes (jei bulvių kamuoliukai apie 2,5 cm skersmens).

3. Iš moliūgų taip pat išskaptuokite kamuoliukus. Dėkite į puodą su medumi ir spanguolėmis ir pašildykite, kol moliūgai šiek tiek suminkštės.

4. Išskaptuokite morkų kamuoliukus. Pavirkite su citrinos sultimis, žievele ir apie 10 g sviesto nedideliame kiekyje vandens 2 minutes.

5. Burokėlius su visais lapais ir vynuogių sultimis bei gabalėliu sviesto pavirkite 3 minutes.

6. Obuolį supjaustykite šiaudeliais.

7. Patiekite paukštį su visais paruoštais garnyrais.

Teterviną galite pakeisti labiau įprastu paukščiu – kurapka arba putpele
Back
SHARE

Tetervinas su daržovėmis