All Posts From Author

Mantvydas Riškus

Mantvydas Riškus
Mantvydas Riškus, virtuvės šefas

5+2 klausimai:
Įrankis, kurį dažniausiai naudoji gyvenime?
Užsispyrimas
Ką įrašytum į savo idealios dienos meniu?
Maistą gaminimą ir susitikimą su draugais
Kokiu prieskoniu pagardintum savo kasdienybę?
Išėjimu iš savo komforto zonos
Ar stiklinė Tau dažniau būna pusiau pilna ar pusiau tuščia?
Pusiau pilna
Kas yra tavo gyvenimo sous-chef?
Internetas

Geriausias desertas po sunkios dienos?
Pažaisti žaidimą su artimaisiais ar pažiūrėti filmą ar serialą
Tavo gyvenimo receptas?
Jeigu ką nors pradėjai, užbaik

Ingredientai RAUGUI 50 g aukščiausios rūšies miltų 50 ml vandens 1 g šviežių mielių     TEŠLAI 500 g aukščiausios rūšies miltų 335 ml vandens 8 g šviežių mielių 10 g sauso miežinio salyklo ekstrakto 10 g smulkios jūros druskos 5 ml ypač tyro alyvuogių aliejaus 100 g raugo   …

Ingredientai RISOTTO 4 saujos risotto ryžių 1 svogūno 1 saliero lapkočio 50 g sviesto Stiklinė raudono vyno 1 l vištienos sultinio 1 didelio burokėlio 25 g parmezano sūrio 2 šaukštų …

Ingredientai KOMBUČAI 1 arbatos grybas 8 pakelių juodosios arbatos 1 l verdančio vandens 1,7 l šalto vandens 220 ml baltojo cukraus Vienas trijų litrų talpos stiklainio   KOMBUČOS GĖRIMUI 3 …

Ingredientai BISKVITUI 25 g kukurūzų krakmolo 25 g aukščiausios rūšies miltų 2 kiaušinių 50 g cukraus 20 g sviesto 20 ml pieno Šlakelis vanilės ekstrakto Žiupsnelis druskos Šlakelis citrinos sulčių …

Ir štai dar vienas kartas su jauniausiu viso mano projekto šefu – Mantvydu Riškumi. Jam vos septyniolika, jis dar mokosi mokykloje, tačiau jo noras ir entuziazmas gaminti – begalinis. Todėl …

Back