Ingredientai
BISKVITUI
- 25 g kukurūzų krakmolo
- 25 g aukščiausios rūšies miltų
- 2 kiaušinių
- 50 g cukraus
- 20 g sviesto
- 20 ml pieno
- Šlakelis vanilės ekstrakto
- Žiupsnelis druskos
- Šlakelis citrinos sulčių
VAISIAMS
- Apelsino
- Greipfruto
- 10 g romo
- 20 g cukraus
- 100 ml vandens
ŠALTALANKIŲ KREMUI
- 200 ml grietinėlės
- 50 ml šaltalankių tyrės
- 10 ml romo
- 50 g cukraus
- Šiek tiek vanilės
- 2 g želatinos
RIEŠUTAMS
- 50 g pekano riešutų
- 100 g cukraus
- Šiek tiek vandens
1. Atskirkite kiaušinių baltymus nuo trynių. Baltymus išplakite su šiek tiek citrinos sulčių. Kitame inde išplakite lydytą sviestą su cukrumi, pienu, kiaušinių trynais, vanile, druska. Į šį mišinį lengvai įmaišykite baltymus, o tada įsijokite kukurūzų krakmolą ir miltus. Visą mišinį sudėkite į kepimo popieriumi išklotą mažą torto formą prieš tai ją ištepę sviestu. Kepkite iki 150°C įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes arba kol įkišus pagaliuką jis liks švarus.
2. Paruoškite sirupą vaisiams mirkyti iš romo, cukraus ir vandens. Padalinkite į dvi dalis – į vieną sumerkite apelsinų skilteles be odelių, į kitą – greipfrutų.
3. Šaltalankių uogas pakaitinkite su cukrumi pagal skonį ir šiek tiek vandens. Pavirinus susmulkinkite trintuvu ir perkoškit per smulkų sietelį – gausite tyrę. Tada gaminkite šaltalankių kremą. Želatiną ištirpinkite rome bei šaltalankių tyrėje, įdėkite cukrų. Kai želatina ištirps, išplakite grietinėlę ir švelniai įmaišykite į plaktą grietinėlę šaltalankių bei romo mišinį. Sudėkite į konditerinį maišą arba patiekite paprastai – įdėkite keletą šaukštų šalia biskvito gabalėlio ir sirupe mirkytų vaisių.
4. Paruoškite riešutus – visus jiems skirtus ingredientus sudėkite į nedidelį puodą ir kaitinkite, kol cukrus pradės karamelizuotis. Kelis gražius riešutus atidėkite, o likusius išpilkite ant kepimo popieriaus ir leiskite atvėsti. Juos vėliau sutrinkite trintuvu. Desertą pagardinkite sveikais ir maltais pekano riešutais.