TUNO KEPSNELIAI
Ingredientai
- 600 g tuno
- 20 g vandenžolių
BULVIŲ PYRAGUI:
- 8 didelių bulvių
- 400 g 35% riebumo grietinėlės
- Sviesto
- Druskos, pipirų
MĖSOS SULTINIO PADAŽUI:
- 1 kg jautienos kaulų
- 30 g pomidorų pastos
- 15 g sviesto
TYREI:
- 2 vidutinio dydžio morkų
- 2 vidutinio dydžio pastarnokų
- Sviesto
1. Paruoškite bulvių pyragą. Bulves supjaustykite plonais griežinėliais. Kepimo skardą ištepkite sviestu, susluoksniuokite bulves, įberkite druskos, pipirų, supilkite grietinėlę. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje vieną valandą.
2. Paruoškite mėsos sultinio padažą. Jautienos kaulus apšlakstykite pomidorų pasta ir kepkite iki 220°C įkaitintoje 30 minučių. Keptus kaulus dėkite į puodą, užpilkite šaltu vandeniu, kol kaulai bus visiškai apsemti ir virkite ant silpnos ugnies 3 valandas. Tada kaulus nusunkite – turėtumėte gauti apie 300 ml skysčio. Nukoštą skystį pamažu virkite tol, kol liks 150 ml. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų, įdėkite 15 g sviesto.
3. Paruoškite tyres. Nuvalykite morkas ir pastarnokus, smulkiai supjaustykite. Virkite jas atskirai tol, kol daržovės visiškai suminkštės. Į išvirusias daržoves berkite druskos, pipirų, įdėkite sviesto ir atskirai sutrinkite trintuvu iki vientisos tirštos masės – gausite dvi tyres.
4. Paruoškite tuną. Supjaustykite jį gabalėliais po 150 g ir kepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje iš abiejų pusių po 1 minutę. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
5. Į lėkštę dėkite po gabalėlį bulvių pyrago, ant jo dėkite keptą tuną, aplinkui dėliokite morkų ir pastarnokų tyrių taškelius. Ant viršaus užpilkite mėsos sultinio padažo ir papuoškite vandenžolėmis.