Aprašymas
„52 kartai“
Maisto ir fotografijos idėjų knyga
Knyga „52 kartai“ skirta visiems tiems, kurie myli gerą maistą ir mėgsta gaminti, nori paganyti akis į estetiškas maisto fotografijas, ieško naujų idėjų, skonių, atradimų, įkvėpimo virtuvėje ir gyvenime.
Ši knyga nėra įprasta receptų knyga. Tai nėra ir įprastas fotografijų albumas.
Tai idėjų knyga. Maisto ir fotografijos idėjų knyga.
Idėjų, kaip gaminti, semiantis patirties iš daugiau nei pusšimčio skirtingų virtuvės šefų.
Idėjų, kaip užfiksuoti maistą nuotraukose taip, kad kitiems varvėtų seilė.
Idėjų, kaip švęsti gyvenimą kartu su draugais ar šeima.
Kaip gimė „52 kartai“?
Buvo šiltas vasaros vakaras Italijoje. Su žmona sėdėjome terasoje ir kalbėjomės. Apie kelionę, apie gyvenimą, apie darbus ir planus. Mano galvoje jau seniai sukosi mintis apie projektą, susijusį su maistu. Kokį nors iššūkį sau. Pabėgimą nuo rutinos.
Įsikalbėjome, kad dažnai, į svečius pasikvietus draugų, didžiausias galvos skausmas būna, o kuo gi juos pavaišinti. (Jums turbūt taip pat, ar ne?) O jeigu surinkčiau skirtingų šefų patiekalus –vakarienės su draugais pasiūlymus – ir kaskart tą maistą nufotografuočiau vis kitaip? Taip tą vakarą ir gimė projekto „52 kartai“ idėja. Projekto, kuris tapo mano tinklaraščiu, o dabar – ir knyga.
Kodėl „52 kartai“? Todėl, kad metuose yra lygiai tiek savaičių, vadinasi, ir savaitgalių. Taigi lygiai tiek galimybių ir progų pabūti su pačiais mylimiausiais, pačiais brangiausiais – savo šeima ar draugais. Tiek yra ir šefų, kūrusių patiekalus šiam projektui, ir tiek skirtingų jų vakarienės su draugais pasiūlymų.
Apie autorių
ROBERTAS DASKEVIČIUS – fotografas, kuriantis iliustracijas leidiniams, pelnantiems tarptautinio konkurso „Gourmand Cookbook Awards“ apdovanojimus. Plėtoja maisto tinklaraštį „52 kartai“, kuris pelnė geriausio šalyje tinklaraščio nominaciją interneto apdovanojimuose LOGIN 2017. Daugiausia dirba su populiariais moderniais restoranais, desertų ir šokolado gamintojais, maitinimo tinklais, TV maisto laidomis.
Šioje knygoje autorius surinko ir iliustravo 52 šalies virtuvės šefų patiekalus, skirtus vakarienei su draugais.