Ingredientai
SALOTOMS
- 400 g rūkyto šamo
- Kelių rožinių burokėlių
- Kelių geltonų burokėlių
- 1-2 geltonų morkų
- Saujos šparaginių pupelių
- Keleto agurkų
- Sauja špinatų ir burokėlių lapelių
- Žirnių daigų
SEPIJŲ RAŠALO TRAŠKUČIUI
- 70 ml vandens
- 40 ml aliejaus
- 10 g miltų
- 3 g sepijų rašalo
- 2 g druskos
1. Paruoškite daržoves salotoms. Nupjaukite šparaginių pupelių galus ir 1,5 min. apvirkite verdančiame vandenyje, ištraukę iškart dėkite į šaltą vandenį ir atvėsinkite. Burokėlius, morkas ir agurkus supjaustykite ir trumpai (apie 5 min.) pamarinuokite (sumaišykite marinatą iš 100 g cukraus, 100 ml acto ir 100 ml vandens, visą šį mišinį užvirkite ir dar karštą užpilkite ant daržovių).
2. Paruoškite sepijų rašalo traškutį. Gerai išplakite visus jam reikalingus ingredientus, supilkite į keptuve ir kepkite tol, kol išgaruos vanduo. Tada sulaužykite gabaliukais.
3. Į lėkštę dėkite rūkyto šamo, paruoštų daržovių, pagardinkite špinatų ir burokėlių lapeliais, papuoškite sepijų rašalo traškučiu. Pabarstykite druska, pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi.