Šis, #27 kartas, yra tas, kurį įgyvendinti nuo idėjos iki galutinio rezultato, užtruko bene ilgiausiai iš visų lig šiol, o kelias iki finišo nusidriekė nuo Klaipėdos Liepų gatvės iki Vilniaus Gedimino ir Konstitucijos prospektų.
Mintį nufotografuoti maistą kaip meno kūrinį, perkeltą ant drabužių, turėjau jau nuo pat projekto pradžios ir vis pagalvodavau, su kuriuo iš virtuvės šefų tokią idėją įgyvendinti. Tada pavasarį Klaipėdoje susitikome su Vytautu Samavičium, iš pradžių – tiesiog pasitarti, padiskutuoti, kaip galėtų atrodyti jo kartas mano projekte. O Vytautas nestokojo crazy idėjų. „Tai galime fotografuoti kad ir traukinių stotyje. Arba nufotografuoti maistą mūsų Liepų gatvėje naktį pravažiuojančių mašinų fone”, – idėjomis dalinosi jis. Tąkart nieko konkrečiai nenusprendėme, tačiau atgal į Vilnių išvažiavau turėdamas omenyje, kad su šiuo šefu galima padaryti ką nors įdomaus ir neįprasto. Ir tada galvoje viskas susidėliojo – maistas, gatvė, naktis, kažkas netikėto ir mano idėja su maistu kaip rūbo akcentu.
Taip gimė #27 kartas, apjungęs dvi mano mėgstamiausias sritis – maisto ir naktinę fotografiją. O Vytauto patiekalai tapo printais ant marškinėlių, kuriuos naktiniame mieste apsivilkau aš pats, taip pat jais vilkėjo ir dar trys šaunūs gyvenimo gurmanai – Monika Pundziūtė (Moniqué), Vytautas Rumšas jaunesnysis ir Aidas Puklevičius.
Taigi, dar vienas naujas būdas, kaip fotografuoti maistą – check!
#27
Idėja: Robertas Daskevičius
Fotografija: Robertas Daskevičius
Receptai: Vytautas Samavičius
Marškinėlius vilki: Monika Pundziūtė (Moniqué), Vytautas Rumšas jaunesnysis, Aidas Puklevičius, Robertas Daskevičius
#27 karto receptai
#27 Vytautas Rumšas Jaunesnysis
MARINUOTOS CUKINIJOS SU ŠPROTAIS Ingredientai 2 žalių vidutinio dydžio cukinijų 2 geltonų vidutinio dydžio cukinijų 160 g konservuotų aliejuje šprotų 1 skiltelės česnako 2 riekelių ruginės duonos 2 valgomųjų šaukštų …
#27 Aidas Puklevičius
TUNO KEPSNELIAI Ingredientai 600 g tuno 20 g vandenžolių BULVIŲ PYRAGUI: 8 didelių bulvių 400 g 35% riebumo grietinėlės Sviesto Druskos, pipirų MĖSOS SULTINIO PADAŽUI: 1 kg jautienos …
#27 Robertas Daskevičius
NEALKOHOLINIS MOJITO Ingredientai ¾ žaliosios citrinos 2 šaukštų rudojo cukraus 11 šviežios mėtos lapelių Gazuoto vandens Grūsto ledo Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. Mėtas sutrinkite su cukrumi bei žaliąja …
#27 Monika Pundziūtė – Moniqué
PISTACIJŲ, BRAŠKIŲ IR PASIFLORŲ TARTALETĖ Ingredientai TARTALETEI 90 g sviesto 130 g miltų 20 g migdolų miltų 40 g cukraus pudros 1 nedidelio kiaušinio PASIFLORŲ KREMUI: 37 g …