PISTACIJŲ, BRAŠKIŲ IR PASIFLORŲ TARTALETĖ
Ingredientai
TARTALETEI
- 90 g sviesto
- 130 g miltų
- 20 g migdolų miltų
- 40 g cukraus pudros
- 1 nedidelio kiaušinio
PASIFLORŲ KREMUI:
- 37 g pasiflorų tyrės
- 12 g vandens
- 1 nedidelio kiaušinio
- 40 g cukraus
- 30 g sviesto
- 1 g arba pusės lapelio želatinos
PISTACIJŲ KREMUI:
- 70 g 35% riebumo grietinėlės
- 30 g baltojo šokolado
- 5 g pistacijų tyrės
PAPUOŠIMUI:
- 2 braškių
1. Paruoškite tartaletę. Labai šaltą sviestą sumaišykite su miltais – kapokite peiliu tol, kol masė taps smėlio konsistencijos. Dėkite cukraus pudrą, migdolų miltus, 1 kiaušinį, viską išmaišykite ir palikite šaldytuve per naktį. Tada formuokite tartaletes ir kepkite iki 165°C įkaitintoje orkaitėje 25 min., palikite atvėsti.
2. Paruoškite pasiflorų kremą. Visus tyrei skirtus ingredientus dėkite į puodą, gerai išmaišykite ir kaitinkite iki 83°C.
3. Paruoškite pistacijų kremą. Grietinėlę sumaišykite su pistacijų tyre, pilkite į puodą ir užvirkite. Masė pilkite ant balto šokolado, sutrinkite trintuvu ir palikite šaldytuve per naktį. Tada atsargiai išmaišykite šluotele, kad gautumėte kreminę konsistenciją.
4. Į tartaletės pagrindą pilkite pasiflorų kremą, palaikykite šaldytuve apie valandą, kad sukietėtų. Ant viršaus dėkite supjaustytas braškes bei pistacijų kremo lašelius.