Ingredientai
SULTINIUI
- 1 kg raudonos ir baltos žuvies
- 500 g langustino šarvų
- 50 g ryžių
- 250 ml balto vyno
- 50 ml konjako
- 2 šalotinių svogūnų
- 2 morkų
- 1 pankolio
- Pusės česnako
- 1 citrinos
- 2 saliero stiebų
- 3 pomidorų
- Žiupsnis įvairių prieskoninių žolelių
- 50 g pomidorų pastos
- 1 arbatinio šaukštelio čili pipirų
- 1/4 arbatinio šaukštelio šafrano
SRIUBOS GARNYRUI
- 6 šukučių
- 6 langustinų
- 500 g midijų
- 300 g jūros velnio (arba kitokios baltos žuvies file)
- 300 g lašišos
1. Paruoškite sultinį. Visas daržoves stambiai supjaustykite, citriną padalinkite į 4 dalis, česnako nelupkite. Viską apkepinkite ant vidutinės ugnies alyvuogių aliejuje maždaug 15 minučių. Supilkite baltą vyną ir konjaką, padidinkite ugnį ir išgarinkite skystį. Sudėkite pomidorų pastą ir prieskonius, viską gerai karamelizuokite. Vėliau įpilkite 3 litrus šalto vandens ir virkite valandą.
2. Per tą laiką padarykite „rouille“ padažą. Išplakite kiaušinių trynius ir lėtai pilkite į besiplakančius trynius išlydytą sviestą. Kai padarysite masę iš kiaušinio trynių ir sviesto, atskirai sutrinkite kitus ingredientus, kurie skirti padažui, iki vientisos masės ir sudėkite į kiaušinio-sviesto masę.
3. Paruoštą sultinį sutrinkite trintuvu ir perpilkite per smulkų sietelį. Sriubos garnyrui skirtus langustinus, midijas ir šukutes apkepinkite ant griliaus. Žuvies file supjaustykite stambiais gabaliukais, pasūdykite ir apšlakstykite citrinos sultimis. Pavirkite sultinyje 3-5 min. pridėkite jūros gėrybių nuo griliaus ir patiekite.
4. Ant grilyje pakepintos bagetės uždėkite padažo „rouille“, upėtakio ikrų ir valgykite kartu su sriuba.