Ingredientai
- Apie 1-1,5 l burokėlių sulčių
- Sviesto
- Sauja džiovintų serbentų
- 4 kaušelių mėgstamų ledų
- 200 g šaldytų serbentų
OBUOLIŲ GELIUI
- 1 l obuolių sulčių
- 10 g agar-agar miltelių
1. Burokėlių sultis stipriai nugarinkite (kol liks maždaug 20 proc. jų pradinio kiekio ir sultys taps tiršta mase). Į gautą masę įdėkite sviesto (100 ml sulčių – 2 g sviesto) ir gerai išmaišykite.
2. Pagaminkite obuolių gelį. Užvirinkite obuolių sultis, įdėkite agar- agar miltelių ir supilkite visą masę į lygią skardą plonu kelių milimetrų sluoksniu. Dideliu virtuviniu žiedu išspauskite apvalias gelio formas ir aptepkite jas nugarintomis serbentų sultimis. Jas pagaminkite šaldytus serbentus užpylę vandeniu, užvirę, sutrynę, nukošę per sietelį ir šiek tiek nugarinę, kad sutirštėtų.
3. Į lėkštę įdėkite burokėlių karamelės, ant viršaus – džiovintų serbentų, tada – ledų ir uždenkite obuolių gelio lakšteliu.