Mano fotografijos braižas – daug ir įvairiai žaisti su šviesa, todėl šį kartą ryžausi naujam eksperimentui – maisto nuotraukoms su vienu apšvietimo šaltiniu. Neseniai teko daryti knygų fotosesiją, kur tokiu būdu pavyko gauti įspūdingą rezultatą, todėl eksperimentuodamas savo projekte šį kartą nusprendžiau tokį pat būdą pritaikyti ir maisto fotografijai. Tiesą sakant, man tai gana neįprasta, nes paprastai fotografuodamas maistą naudoju du-tris, o kartais ir aštuonis-devynis apšvietimo šaltinius:)
Taigi, jūsų dėmesiui, naujas #32 kartas ir netikėtam įspūdžiui sukurti skirtos maisto nuotraukos.
O patiekalus su daug sezoninių ingredientų šį kartą gamino Ignas Višinskas, restorano „Time“ šefas. Pasisemkite iš jo idėjų, ką ir kaip pagaminti su besibaigiančios vasaros gėrybėmis.
#32
Fotografija, idėja: Robertas Daskevičius
Receptai: Ignas Višinskas restoranas „Time”
Dekoras: indai ir įrankiai iš restorano „Time“
#32 karto receptai
Žalių daržovių salotos
Ingredientai SALOTOMS 1 brokolio 100 g žirnelių ankščių 100 g šparaginių pupelių 2 mažų romaninių salotų 2 mažų cukinijų Druskos Vandens Daržinio builio, krapų žiedų ŠPINATŲ PADAŽUI 100 g …
Anties krūtinėlė su oranžiniais atspalviais
Ingredientai 4 anties krūtinėlių Česnako Šviežio čiobrelio 2 didelių saldžių bulvių 200 g voveraičių 4 didelių geltonų slyvų Sviesto Druskos Serenčių žiedų Dumplainių MOLIŪGŲ TYREI 1 nedidelio moliūgo Rapsų …
Juodų uogų ir džino kokteilis
Ingredientai 150 g gervuogių 150 g šilauogių 2 žaliųjų citrinų sulčių 200 ml mėgstamo džino Gazuoto toniko Ledukų Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. Gervuoges, šilauoges ir žaliųjų citrinų sultis suplakite …
Šokoladinis desertas su bruknių morengu
Ingredientai ŠOKOLADO DESERTUI 200 g juodojo šokolado 200 g sviesto 4-5 kiaušinių 200 g cukraus BRUKNIŲ MORENGUI 60 g baltymų 120 g cukraus 40 g bruknių sulčių …