All Posts From Author

Rokas Vasiliauskas

Rokas Vasiliauskas
Rokas Vasiliauskas, „Monte Pacis“ virtuvės šefas

5+2 klausimai:
Įrankis, kurį dažniausiai naudoji gyvenime?
Savikontrolė
Ką įrašytum į savo idealios dienos meniu?
Atsikelti sekmadienį 12 val., pusryčiauti lovoje, neskubėti atsikelti, pasimatyti su savo šeima ir pavakarieniauti romantiškai su mergina
Kokiu prieskoniu pagardintum savo kasdienybę?
Pridėčiau daugiau pastovios energijos, valandų paroje ir dar daugiau įvairių idėjų
Ar stiklinė Tau dažniau būna pusiau pilna ar pusiau tuščia?
Visada beveik pilna
Kas yra tavo gyvenimo sous-chef?
Mano mama

Geriausias desertas po sunkios dienos?
Kartais - būti vienam ir žiūrėti TV, o kartais - taurė vyno su draugais ar mergina
Tavo gyvenimo receptas?
Kad ir kaip gali būti ir yra sunku, po to visada bus geriau ir kuo daugiau blogų dalykų atlaikai, tuo esi stipresnis

Ingredientai ŽUVIAI 2 nėgių Skiltelės česnako Čiobrelio šakelės Žiupsnelis druskos ir cukraus   ALAUS GELIUI 100 ml tamsaus alaus 1 g agar-agar miltelių Šaukštelio kmynų sėklų Žiupsnio druskos Pusės šaukštelio cukraus     GELTEKLĖS PUTĖSIAMS 4 gelteklės šaknų 30 g sviesto   GELTEKLĖS TRAŠKUČIAMS 1 gelteklės šaknies Aliejaus   PORŲ …

Ingredientai 2 tetervinų ar kurapkų, putpelių Kelių bulvių Kiaulienos taukų Kelių riekių moliūgo Kelių šaukštų medaus Saujos spanguolių Kelių didesnių morkų     Citrinos Kelių šaukštų sviesto 4 jaunų burokėlių …

Su negės užkandžiu restorano šefas rekomenduoja kelis variantus: sodrų ir kompleksišką vintažinį šampaną, Pinot Gris vyną, taip pat tiks lietuviškas sausas rausvų agrastų vynas, natūralus obuolių – kriaušių sidras ar …

Ingredientai MORKŲ ŠERBETUI 400 ml šviežių morkų sulčių 40 g cukraus 20 g grietinėlės     DUONOS RAUGO KREMAS 100 g ruginių miltų 200 g vandens 4 kiaušinio trynių 100 …

Virtuvės šefų patiekalai dažnai primena meno kūrinius lėkštėse – tokius gavus baugu net pradėti valgyti, nes nesinori sugadinto to, ką šefas kruopščiai sudėliojo ir supjaustė. Taip, juk pirmiausia, ką darome, …

Back