Šis kartas – tarsi futuristinė ateities vizija. Jį įkvėpė robotai ir vis tobulėjančios jų galimybės, vis labiau į kasdienybę besiveržiantis dirbtinis intelektas. Pasaulyje tiek daug kas sukasi apie robotus, kad be jų negalėjo apsieiti ir mano projektas.
Tik šį kartą ne robotas – šefas (tokie galbūt bus visai netolima ateitis), o robotai – svečiai. Ir nuotraukos pamąstymui, o kaipgi atrodys mūsų pasaulis, kai šalia žmonių žeme ims vaikščioti vis daugiau robotų?
Šio karto receptai leis gablėlį gurmaniškos virtuvės perkelti į namų virtuvę. Ar žinojote, pavyzdžiui, kaip pagaminti madingus uogų ir vaisių ikrus? Restorano „IDW Esperanza Resort & SPA“ šefas Justinas Kapkovičius atskleidžia, kaip paprastai tai padaryti namų sąlygomis ir kaip prisijaukinti kitus mažiau girdėtus produktus. Juk robotus ateityje irgi turėsime prisijaukinti, ar ne?
#31
Fotografija, idėja: Robertas Daskevičius
Receptai: Justinas Kapkovičius restorano „IDW Esperanza Resort” šefas
Modeliai: MANEKENŲ PASAULIS IDW
Dekoras: indai ir įrankiai iš restorano „IDW Esperanza Resort”
#31 karto receptai
Stracciatella sūrio užkandis
Ingredientai 400 g šviežio stracciatella sūrio 240 g šparagų 160 g agurkų Druskos, pipirų Alyvuogių aliejaus Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. Nuvalykite šparagų kotelius ir nulupkite agurkus. Šparagus lengvai …
Veršiena su šakninėmis daržovėmis
Ingredientai 600 g veršienos nugarinės su kauliuku MORKŲ TYREI 400 g morkų 70 g sviesto 35 ml apelsinų likerio ŠAKNINĖMIS DARŽOVĖMS Saliero Ropės Pastarnoko 1,5 kg …
Aviečių kokteilis
Ingredientai 160 ml džino 35 ml citrinų sulčių Saujos aviečių Saujos juodųjų serbentų 10 g kiaušinio baltymo Dviejų saujų ledukų Kiek:1 žmoguiSudėtingumas: lengva 1. Visus ingredientus sudėkite į kokteilių …
Uogų ikrų dėžutė
Ingredientai PASIFLORŲ PUTĖSIAMS 560 ml riebios grietinėlės 100 g cukraus 60 ml pasiflorų tyrės MIGDOLINIAMS BLYNELIAMS 250 g sviesto 190 g miltų 3 kiaušinių 130 g cukraus pudros …