Ingredientai
PASIFLORŲ PUTĖSIAMS
- 560 ml riebios grietinėlės
- 100 g cukraus
- 60 ml pasiflorų tyrės
MIGDOLINIAMS BLYNELIAMS
- 250 g sviesto
- 190 g miltų
- 3 kiaušinių
- 130 g cukraus pudros
- 105 g migdolų miltų
VAISIŲ IKRAMS
- 200 ml aviečių sulčių
- 200 ml greipfrutų sulčių
- 4 g agar – agar miltelių
- Saulėgrąžų aliejaus
1. Paruoškite pasiflorų putėsius. Užkaitinkite grietinėlę su cukrumi iki 75 °C, tada atvėsinkite iki 64°C ir įmaišykite pasiflorų tyrę. Išpilstykite į indelius ir padėkite į šaldytuvą sustingti.
2. Pagaminkite migdolinius blynelius. Visus ingredientus gerai sumaišykite, dėkite į šaldytuvą 10 minučių, kad mitai pabrinktų ir masė kiek apstingtų. Iškočiokite iki pusės centimetro storio „blyno“ ir kepkite iki 175°C įkaitintoje orkaitė 15-20 minučių, kol gražiai paruduos. Tada iš dar karštos tešlos su stikline išspauskite apvalius sausainius – blynelius. Atvėsusi tešla taps trapi.
3. Paruoškite vaisių ikrus. 2 g agar-agar miltelių sumaišykite su aviečių sultimis, užvirkite ir minutę pavirkite. Pilkite į buteliuką ir karštą skystį varvinkite lašeliais į indą su saulėgrąžų aliejumi – taip gausite vadinamuosius ikrus. Palaukite, kol sustings ir nuplaukite ikrus šaltu vandeniu. Analogiškai pagaminkite ir greipfrutų ikrus.
4. Patiekite desertą – ant putėsių dėkite vaisių ir uogų ikrus ir šalia išdėliokite migdolinius blynelius.