Kalakuto kepenėlių kremas

Kalakuto kepenėlių kremas

Puikus užkandis vakaro pradžiai – kepenėlių kremas, kuris, jei nepatingėsite pagaminti užpilo, bus panašus į… pomidorą:) Maža apgaulė akims ir skanus užtepas ant skrudintos duonos, kurio draugų vakarėlyje neliks akimirksniu.

Ingredientai

 

Kepenėlių kremui
  • 0,25 ml 3,2% riebumo pieno
  • 0,5 kg kalakuto kepenėlių
  • 2-3 vidutinio dydžio ropiniai svogūnai
  • 2-3 vidutinio dydžio morkos
  • 400 ml 36% riebumo grietinės
  • Kelios šakelės šviežio čiobrelio
  • Pora šaukštų sviesto
  • Žiupsnis druskos
  • Žiupsnelis 5 rūšių pipirų mišinio
  • Taurelė brendžio
  • Šviesios duonos
    1.  

 

Užpilui
  • 3 vidutinio dydžio greipfrutų sultys
  • 3 šaukštai medaus
  • 4 šaukštai gliukozės miltelių
  • Šaukštelis vaisių pektino
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:vidutinis

1. Švariai nuplaukite kalakuto kepenėles ir užmerkite piene 24 valandoms. Išmirkytas kepenėles dar kartą švariai nuplaukite, nuvalykite nuo sausgyslių ir plėvių. Tada kepenėles dėkite į prikaistuvį su šaltu vandeniu ir kaitinkite, kol vanduo beveik užvirs. Šį procesą pakartokite 2-3 kartus.

2. Smulkiai supjaustykite svogūną, morką ir pakepinkite svieste, kol suminkštės. Supilkite grietinėlę, dėkite čiobrelį ir kaitinkite ant silpnos kaitros, kol grietinėlė perpus nugaruos. Gautą masę palikite atvėsti iki kambario temperatūros.

3. Į trintuvą dėkite apvirtas kepenėles, daržoves su grietinėle, įberkite druskos ir pipirų, įpilkite brendžio ir sutrinkite iki vientisos masės. Gautą kepenėlių kremą sudėkite į turimus indelius ar formeles.

4. Prikaistuvyje užvirkite greipfrutų sultis, medų, tada sudėkite gliukozę ir vaisių pektiną, maišydami užvirinkite ir paliekite atvėsti. Gautą užpilą (glazūrą) užpilkite ant atvėsinto kalakutų kepenėlių kremo ir laikykite šaldytuve ne aukštesnėje kaip +4 0C temperatūroje.

5. Patiekite su norima duona.

Back
SHARE

Kalakuto kepenėlių kremas