Veršiena su šakninėmis daržovėmis

No Comment

Ingredientai

  • 600 g veršienos nugarinės su kauliuku
    1.  

 

MORKŲ TYREI
  • 400 g morkų
  • 70 g sviesto
  • 35 ml apelsinų likerio
    1.  

 

ŠAKNINĖMIS DARŽOVĖMS
  • Saliero
  • Ropės
  • Pastarnoko
  • 1,5 kg druskos

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva

1. Paruoškite šaknines daržoves. Daržoves panardinkite į druską ir kepkite orkaitėje, kol daržovės taps minkštos, maždaug 40 minučių -1 valandą. Ar daržovės iškepė, galite patikrinti įbedę smeigtuku arba, jei turite maisto termometrą, kai vidinė daržovių temperatūra pasieks 72°C. Iškepusias daržoves nulupkite, supjaustykite norimomis formomis, pabarstykite druska, pipirais, mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis ir apkepkite keptuvėje, kad gražiai apskrustų.

2. Pagaminkite morkų tyrę. Sviestą išlydykite keptuvėje ir šiek tiek padeginkite ant mažos ugnies, kad jis įgautų riešutų poskonio. Dėkite smulkiais kubeliais supjaustytas morkas ir paskrudinkite. Tada puodą užtraukite maistinę plėvele, sumažinkite ugnį iki minimumo ir troškinkite, kol morkos taps minkštos. Į morkų masę supilkite likerį ir trintuvu sutrinkite iki vientisos masės.

3. Iškepkite mėsą. Padalinkite į keturis gabaliukus, pabarstykite druska ir pipirais, pašlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite keptuvėje arba ant beržinėmis malkomis kūrento griliaus.

4. Patiekite lėkštėje – dėkite po gabaliuką mėsos, keptų daržovių ir morkų tyrės.

Back
SHARE

Veršiena su šakninėmis daržovėmis