Aštuonkojis, išvirtas žuvies sultinyje, įgaus gardų skonį ir aromatą. Jį patiekti galite su bulgur kruopomis ir savo mėgstamomis daržovėmis.
Ingredientai
- 4 didesnių aštuonkojo kojų
- 4 vėžiukų
Sultiniui
- 60 g baltos žuvies
- 15 g krevečių kiautų
- 2 česnako skiltelių
- 60 g morkų
- 60 g svogūnų
- 30 g saliero stiebų
- Druskos, pipirų
- Žiupsnio šafrano
- 15 ml aliejaus
- 1 l vandens
- Žiupsnio žaliosios arbatos
- 1 laimo tarkuotos žievelės
1. Pirmiausia paruoškite žuvies sultinį: žuvį, česnaką, morkas, svogūnus, salierą susmulkinkite ir dėkite į kepimo skardą. Šalia berkite krevečių kiautus, gardiname prieskoniais, aliejumi. Kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol daržovės įgaus tamsų atspalvį.
2. Keptus sultinio ingredientus sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite, pagardinkite šafranu ir virkite 45 minutes. Tada sudėkite žalią arbatą ir palaikykite 5 minutes. Sultinį perkoškite.
3. Į verdantį perkoštą sultinį dėkite aštuonkojo koją ir virkite apie 15-20 minučių. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos dėkite virti vėžiuką ir virkite kelias minutes.
4. Aštuonkojį patiekite su virtomis bulgur kruopomis ir mėgstamomis daržovėmis – pavyzdžiui, vyšniniais pomidoriukais, žalumynais.