AŠTUONKOJIS SU VIRTU VĖŽIUKU

AŠTUONKOJIS SU VIRTU VĖŽIUKU

Aštuonkojis, išvirtas žuvies sultinyje, įgaus gardų skonį ir aromatą. Jį patiekti galite su bulgur kruopomis ir savo mėgstamomis daržovėmis.

Ingredientai

  • 4 didesnių aštuonkojo kojų
  • 4 vėžiukų
    1.  

 

Sultiniui
  • 60 g baltos žuvies
  • 15 g krevečių kiautų
  • 
2 česnako skiltelių
  • 
60 g morkų
  • 
60 g svogūnų
  • 
30 g saliero stiebų
  • 
Druskos, pipirų
  • 
Žiupsnio šafrano
  • 
15 ml aliejaus
  • 
1 l vandens
  • 
Žiupsnio žaliosios arbatos
  • 
1 laimo tarkuotos žievelės

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:vidutiniška

1. Pirmiausia paruoškite žuvies sultinį: žuvį, česnaką, morkas, svogūnus, salierą susmulkinkite ir dėkite į kepimo skardą. Šalia berkite krevečių kiautus, gardiname prieskoniais, aliejumi. Kepkite 
iki 200°C įkaitintoje orkaitėje 15-20 min., kol daržovės įgaus tamsų atspalvį.

2. Keptus sultinio ingredientus sudėkite į puodą ir užpilkite šaltu vandeniu, užvirkite, pagardinkite šafranu ir virkite 45 minutes. Tada sudėkite žalią arbatą ir palaikykite 5 minutes. Sultinį perkoškite.

3. Į verdantį perkoštą sultinį dėkite aštuonkojo koją ir virkite apie 15-20 minučių. Likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos dėkite virti vėžiuką ir virkite kelias minutes.

4. Aštuonkojį patiekite su virtomis bulgur kruopomis ir mėgstamomis daržovėmis – pavyzdžiui, vyšniniais pomidoriukais, žalumynais.

Back
SHARE

AŠTUONKOJIS SU VIRTU VĖŽIUKU