Ingredientai
- 600 g veršienos nugarinės
- 200 g saliero šaknies
- 200 g moliūgo
- 1-2 kriaušių
BULVIŲ-BUROKĖLIŲ VIRTINUKAMS
- 400 g bulvių
- 10 ml nugarintų burokėlių sulčių
- 2 kiaušinių
- 240 g kvietinių miltų
1. Veršienos nugarinę apkepkite keptuvėje nuolat vartydami. Po to kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje 6 minutes. Išimkite iš orkaitės ir palikite pailsėti prieš pateikiant.
2. Saliero šaknį ir moliūgą supjaustykite norimo dydžio formomis ir nuplikykite verdančiu vandeniu. Po to apkepkite keptuvėje su trupučiu sviesto, paskaninkite druska ir čiobreliais.
3. Kriaušes nulupkite, supjaustykite pusės centimetro kubeliais ir vytinkite iki 60°C įkaitintoje orkaitėje, kol suvys.
4. Paruoškite virtinukus. Iš burokėlių išspauskite sultis ir garinkite, ko jų liks 1/4 pradinio kiekio. Bulves nulupkite, išvirkite, nugarinkite ir sutrinkite, kol jos dar karštos. Sudėkite miltus, kiaušinius ir nugarintas burokėlių sultis. Viską išmaišykite ir suminkykite iki vientisos masės. Suformuokite bulvių virtinukus, išvirkite verdančiame pasūdytame vandenyje, kol virtinukai pakils į viršų. Perkoškite po šaltu vandeniu, kol atvės, ir sudėkite į indą su trupučiu alyvuogių aliejaus, kad nesuliptų. Prieš patiekiant pašildykite svieste.