Šio karto šefas sako, kad kiekviename patiekale turėtų būti skirtingų tekstūrų: glotnu, trašku, aštru, saldu, sūru. Todėl šį kartą tas tekstūras rodau minimalistiniais išgrynintais kadrais.
O Vidas Banys iš Amsterdamo „Daalder“ restorano, visai netikėtai atsiradęs mano projekte, įkvepia tokiems pat netikėtiems maisto deriniams, iš kurių dalį jau spėjau išbandyti pats ir pavaišinti draugus. Dabar pabandykit ir jūs!:)
#33
Fotografija, idėja: Robertas Daskevičius
Receptai: Vidas Banys vienas iš restorano „Daalder” šefas
#33 karto receptai
Ožkos sūrio ir varškės suktinukas
Ingredientai ĮDARUI 160 g liesos varškės 160 g ožkos sūrio Žiupsnis baltų ir juodų sezamo sėklų GRANATŲ ŽIEVEI 3 granatų arba 250 ml granatų sulčių …
Žuvis su žirnelių piurė
Ingredientai ŽUVIAI 320 g šviežio sterko filė Rapsų aliejaus Sviesto Druskos ŽIRNELIŲ PIURĖ 250 g džiovintų raudonųjų lęšinių žirnelių 2 svogūnų 2 morkų 70 g geltono kario pastos 2 …
Šalta žolelių arbata
Ingredientai 75 ml ramunėlių, čiobrelių, melisų arbatos 30 ml degtinės 15 ml šeivamedžių žiedų sirupo 75 ml toniko Ledukų Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. Išvirkite arbatą iš ramunėlių, čiobrelių …
Arbūzo ir mėtų desertas
Ingredientai ARBŪZUI 400 g arbūzo Šlakelio prosecco MĖTŲ ŠERBETUI 75 g šviežių mėtų Butelio imbierinio alaus (neaštraus) Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: vidutiniška 1. Arbūzą supjaustykite mažais kubeliais. Likusį arbūzą sutrinkite …