Ingredientai
ĮDARUI
- 160 g liesos varškės
- 160 g ožkos sūrio
- Žiupsnis baltų ir juodų sezamo sėklų
GRANATŲ ŽIEVEI
- 3 granatų arba 250 ml granatų sulčių
- 2,8 g agar-agar miltelių
TRAŠKIAM KUMPIUI
- Keleto griežinėlių proscciuto kumpio
SKYSTAI OŽKOS PIENO ŽELĖ
- 0,5 l ožkos pieno
- 5 g agar-agar miltelių
- Mažų gražgarsčių lapelių
1. Varškę ir ožkos sūrį sutrinkite šakute į vieną masę. Paskrudinkite sezamo sėklas ir atšalusias įmaišykite į gautą masę.
2. Paruoškite granatų žievę. Granatus perpjaukite per pusę, padėkite perpjauta dalimi žemyn ir padaužykite per žievę kietu daiktu, kad iškristų sėklos. Granatų sėklas lengvai perplaukite, kad neliktų baltų odelių (jos labai karčios) ir sudėję į marlę išspauskite sultis. 250 ml granatų sulčių gerai sumaišykite su agar-agar milteliais ir užvirkite.
Karštą masę pilkite plonu keleto milimetrų sluoksniu į didelę lygią orkaitės skardą. Dėkite į šaldytuvą ir po 20 minučių granatų žievė suktinukui turėtų būti sustingusi.
3. Granatų žievę supjaustykite nedideliais lapeliais, padėkite ant kepimo popieriaus ir į vidų įsukite ožkos sūrio ir varškės įdarą.
4. Paruoškite kumpį. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Į skardą įklokite kepimo popierių, ant jo lygiai uždėkite kumpį ir vėl užklokite kepimo popieriumi bei ant viršaus uždėkite kitą skardą, kad kepdamas kumpis nesusiraitytų. Kepkite apie 10-15 minučių. Pakepintą kumpį palikite porai valandų padžiūti.
5. Paruoškite ožkos pieno želė. Pieną tolygiai sumaišykite su agar-agar milteliais, užvirinkite , supilkite į dubenį ir atšaldykite. Jeigu želė išėjo pakankamai minkšta, tiesiog sumalkite ją tintuvu, jeigu želė nepakankamai skysta, maldami įpilkite dar truputį pieno.
6. Lėkštėje patiekite ožkos sūrio – varškės suktinuką su traškaus kumpio gabalėliu ir skysta ožkos pieno žele. Galite papuošti keliais lašeliais likusių granatų sulčių ir mažais gražgarsčių salotų lapeliais.