All Posts From Author

Vidas Banys

Vidas Banys
Vidas Banys, vienas iš restorano „Daalder“ šefas

5+2 klausimai:
Įrankis, kurį dažniausiai naudoji gyvenime?
Juokas
Ką įrašytum į savo idealios dienos meniu?
Jūrą, aukštą juodaplaukę ir skanią vakarienę
Kokiu prieskoniu pagardintum savo kasdienybę?
Kantrybe
Ar stiklinė Tau dažniau būna pusiau pilna ar pusiau tuščia?
Pusiau pilna
Kas yra tavo gyvenimo sous-chef?
Bob Marley

Geriausias desertas po sunkios dienos?
Pasivaikščiojimas vienam po senamiestį
Tavo gyvenimo receptas?
Actions speak louder than words/

Ingredientai ĮDARUI 160 g liesos varškės 160 g ožkos sūrio Žiupsnis baltų ir juodų sezamo sėklų           GRANATŲ ŽIEVEI 3 granatų arba 250 ml granatų sulčių 2,8 g agar-agar miltelių         TRAŠKIAM KUMPIUI Keleto griežinėlių proscciuto kumpio     SKYSTAI OŽKOS PIENO ŽELĖ …

Ingredientai ŽUVIAI 320 g šviežio sterko filė Rapsų aliejaus Sviesto Druskos   ŽIRNELIŲ PIURĖ 250 g džiovintų raudonųjų lęšinių žirnelių 2 svogūnų 2 morkų 70 g geltono kario pastos 2 …

Ingredientai 75 ml ramunėlių, čiobrelių, melisų arbatos 30 ml degtinės 15 ml šeivamedžių žiedų sirupo 75 ml toniko Ledukų     Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. Išvirkite arbatą iš ramunėlių, čiobrelių …

Ingredientai ARBŪZUI 400 g arbūzo Šlakelio prosecco   MĖTŲ ŠERBETUI 75 g šviežių mėtų Butelio imbierinio alaus (neaštraus)   Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: vidutiniška 1. Arbūzą supjaustykite mažais kubeliais. Likusį arbūzą sutrinkite …

Šio karto šefas sako, kad kiekviename patiekale turėtų būti skirtingų tekstūrų: glotnu, trašku, aštru, saldu, sūru. Todėl šį kartą tas tekstūras rodau minimalistiniais išgrynintais kadrais. O Vidas Banys iš Amsterdamo …