Ingredientai
ARBŪZUI
- 400 g arbūzo
- Šlakelio prosecco
MĖTŲ ŠERBETUI
- 75 g šviežių mėtų
- Butelio imbierinio alaus (neaštraus)
1. Arbūzą supjaustykite mažais kubeliais. Likusį arbūzą sutrinkite ir išspauskite sultis, įpilkite šlakelį prosecco dėl aromato. Į dubenį su sultimis sudėkite arbūzo kubelius, uždenkite maistine plėvele ir palikite šaldytuve pora valandų.
2. Mėtas smulkiai supjaustykite, sumaišykite su imbieriniu alumi ir užšaldykite ledukų formelėse. Iš keleto mėtų lapelių išvirkite arbatą ir ją taip pat užšaldykite ledukų formelėse. Užšalusius abiejų rūšių ledukus dėkite į virtuvinį kombainą ir sumalkite. Tik sutraiškius ledukus, vėl dėkite į kamerą pašaldyti ir tada dar kartą sumalkite. Kartokite, kol galų gale šerbetas taps sniego konsistencijos.
3. Į lėkštę dėkite po kelis arbūzo gabalėlius, ant viršaus uždėkite mėtų šerbeto.