All Posts From Author

Justinas Misius

Justinas Misius
Justinas Misius, restorano „Sweet root“ virtuvės šefas

5+2 klausimai:
Įrankis, kurį dažniausiai naudoji gyvenime?
Galva
Ką įrašytum į savo dienos meniu?
Trys naujai sukurti patiekalai, „full house“ restorane ir „selfie“ su prezidente
Kokiu prieskoniu pagardintum savo kasdienybę?
Ilgesniais vakarais
Ar stiklinė Tau dažniau būna pusiau pilna ar pusiau tuščia
Man tai nėra svarbu. Svarbiausia, kad ji būtų.
Kas yra tavo gyvenimo sous-chef?
Savikritika

Geriausias desertas po sunkios dienos?
Įkristi į sėdmaišį ir iškelti kojas aukštyn
Tavo gyvenimo receptas?
Vandens 74%, druskos 2%, cukraus 5%, acto 19%. Taip kaip geram marinatui.

Joninių proga – #24 kartas su lietuviškos virtuvės guru ir nenuilstančiu propaguotoju Justinu Misiumi iš restorano „Sweet root“. Vasariškas kartas su daug žalios spalvos atspalvių ir daugybe įkvėpimo lietuviškų miškų ir laukų žolelių mylėtojams – kaip, kur ir kada vietines žoleles pritaikyti patiekaluose. Į šį kartą patariu žiūrėti kaip į …

Ingredientai GRIKIAMS 400 g grikių 20 g sviesto Daržovių sultinio arba vandens Druskos 40 g saulėgrąžų     SAULĖGRĄŽŲ PADAŽUI Saulėgrąžų Daržovių sultinio arba vandens Druskos     VYŠNIŲ ACTO …

Ingredientai ERŠKETUI 1 eršketo file (800 g) 17 g druskos 17 g cukraus     BULVĖMS 1 kg bulvių Druskos   DILGĖLIŲ IR GARŠVŲ UŽTEPUI 100 g dilgėlių 100 garšvų …

Ingredientai JUODŲJŲ SERBENTŲ LAPŲ SIRUPUI 20 g juodųjų serbentų lapų 75 g cukraus 75 g vandens     SULAI 1 l sulos 100 g cukraus   Kiek:1 žmonėmsSudėtingumas: sudėtinga 1. …

Ingredientai JOGURTO PUTĖSIAMS 170 g jogurto 100 ml grietinėlės 5 g želatinos 2 g cukraus pudros 5 ml svarainių sulčių     TRAPIAI TEŠLAI 50 g sviesto 62 g cukraus …