Ingredientai
ERŠKETUI
- 1 eršketo file (800 g)
- 17 g druskos
- 17 g cukraus
BULVĖMS
- 1 kg bulvių
- Druskos
DILGĖLIŲ IR GARŠVŲ UŽTEPUI
- 100 g dilgėlių
- 100 garšvų
- 10 g moliūgų sėklos
- 10 ml kanapių aliejaus
- Druskos
MAJONEZUI
- 1 kiaušinio
- 400 ml aliejaus
- 10 ml acto
- Druskos
RŪGŠTYNĖMS
- 10 g rūgštynių
PADAŽUI
- 100 ml kanapių aliejaus
- 100 ml agrastų arba kitokio vyno
- Druskos
1. Eršketo file supjaustykite 2 cm dydžio gabalėliais, įtrinkite druska bei cukrumi. Tada padėkite į šaldytuvą dvylikai valandų. Išėmę iš šaldytuvo džiovinkite orkaitėje 60 ºC temperatūroje dar 12 valandų. Džiovintą eršketą sutrinkite trintuvu.
2. Bulves nuplaukite ir nulupkite, supjaustykite 1 cm storio griežinėliais. Virkite pasūdytame vandenyje, kol suminkštėja. Atvėsinkite ir laikykite šaldytuve iki patiekimo.
3. Paruoškite dilgėlių ir garšvų užtepą. Nuplautas dilgėles ir garšvas merkite į verdantį vandenį ir iškart atvėsinkite lediniame vandenyje. Žoles su moliūgų sėklomis ir kanapių aliejumi sutrinkite rankiniu trintuvu. Paskaninkite druska.
4. Paruoškite majonezą. Kiaušinį virkite 4 minutes. Nulupkite ir po truputį pildami aliejų trinkite trintuvu, kol masė sutirštės. Majonezą paskaninkite druska bei actu.
5. Rūgštynes nuplaukite ir supjaustykite šiaudeliais.
6. Paruoškite padažą. Agrastų vyną nugarinkite per pusę. Visus padažui skirtus ingredientus produktus sutrinkite rankiniu trintuvu.
7. Patiekite į lėkštę. Ant pusės bulvių tepkite dilgėlių ir garšvų užtepą, ant likusių – džiovintą eršketą. Įdėkite majonezo. Rūgštynes suvilgykite padažu ir uždėkite ant bulvių.