LT | Change Language: ENG

JOGURTAS SU RABARBARAIS IR LEDAIS

JOGURTAS SU RABARBARAIS IR LEDAIS

Ingredientai

JOGURTO PUTĖSIAMS
  • 170 g jogurto
  • 100 ml grietinėlės
  • 5 g želatinos
  • 2 g cukraus pudros
  • 5 ml svarainių sulčių
    1.  

 

TRAPIAI TEŠLAI
  • 50 g sviesto
  • 62 g cukraus
  • 62 g miltų
  • 1 g druskos

 

GRIETINĖLĖS LEDAMS
  • 42 g kiaušinių trynių
  • 175 g grietinėlės
  • 15 ml skystos gliukozės
  • 48 g cukraus
  • 175 g grietinės
    1.  

 

RABARBARAMS IR DŽEMUI
  • 400 g rabarbarų
  • 100 g cukraus
  • 100 ml vandens
    1.  

 

LAZDYNŲ RIEŠUTŲ PIENUI
  • 150 g žemės riešutai
  • 300 g milk
  • 5 g sugar
    1.  

 

  • Vandeninių mėtų
    1.  

 

Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: sudėtinga

1. Paruoškite jogurto putėsius. Želatiną užpilkite vandeniu ir išbrinkinkite. Išbrinkusią želatiną ištirpinkite vandens vonelėje kartu su svarainių sultimis ir sumaišykite su kambario temperatūros jogurtu. Berkite cukraus pudrą ir įmaišykite išplaktą grietinėlę. Putėsius supurkškite į formeles ir užšaldykite. Išimkite iš formelių ir 12 valandų laikykite šaldytuve.

2. Paruoškite trapią tešlą. Visus produktus išplakite. Tešlą iškočiokite iki 2 mm storio ir išspauskite apskritimus. Dėkite ant silikoninių kilimėlių ir kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje 5 minutes.

3. Paruoškite grietinėlės ledus. Trynius, cukrų ir gliukozę plakite ant vandens vonelės iki 82 ºC . Užplikykite karšta grietinėle ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Įmaišykite grietinę. Ledus išsukite ledų aparate.

4. Paruoškite rabarbarus. Supjaustykite juos kubeliais. Užvirkite cukrų ir vandenį ir nuplikykite juo rabarbarus. Į likusį sirupą nuo rabarbarų kubelių dėkite rabarbarų nuopjovas ir virkite, kol išgaruos visas skystis. Sutrinkite rankiniu trintuvu.

5. Paruoškite lazdyno riešutų pieną. Lazdyno riešutus pakepinkite ir nulupkite. Sutrinkite su pienu ir cukrumi. Garinkite nuolat maišydami, kol sutirštės.

6. Vandenines mėtas nuplaukite, išdžiovinkite ir sutrinkite.

7. Patiekite desertą. Jogurto putėsius apibarstykite džiovintomis mėtomis. Rabarbarus sumaišykite su džemu ir dėkite į lėkštę. Šalia pašlakstykite lazdynų riešutų pieno. Į trapią tešlą dėkite grietinėlės ledus.

Back
SHARE

JOGURTAS SU RABARBARAIS IR LEDAIS