Joninių proga – #24 kartas su lietuviškos virtuvės guru ir nenuilstančiu propaguotoju Justinu Misiumi iš restorano „Sweet root“. Vasariškas kartas su daug žalios spalvos atspalvių ir daugybe įkvėpimo lietuviškų miškų ir laukų žolelių mylėtojams – kaip, kur ir kada vietines žoleles pritaikyti patiekaluose.
Į šį kartą patariu žiūrėti kaip į naujų idėjų šaltinį – veikiausiai tik patyrę virtuvės ekspertai pagamins draugams visą Justino siūlomą patiekalą nuo A iki Z, tačiau pagaminti vieną ar kitą jo dalį ir kūrybiškai pritaikyti – kodėl gi ne? Pavyzdžiui, pats tikrai išmėginsiu dilgėlių ir garšvų užtepą ir padažą eršketui ar lazdynų riešutų pieną prie deserto. Tad grožėkitės nuotraukomis ir ieškokite receptuose naujų idėjų, kaip paįvairinti vakarienes draugams dar nematytais ir negirdėtais pagardais, kurių ingredientų dažnai galėsite prisirinkti čia pat – vasariškoje pievoje ar miške.
#24
Fotografija: Robertas Daskevičius
Receptai: Justinas Misius
#24 karto receptai
GRIKIAI SU SAULĖGRĄŽOMIS IR BUILIU
Ingredientai GRIKIAMS 400 g grikių 20 g sviesto Daržovių sultinio arba vandens Druskos 40 g saulėgrąžų SAULĖGRĄŽŲ PADAŽUI Saulėgrąžų Daržovių sultinio arba vandens Druskos VYŠNIŲ ACTO …
ERŠKETAS SU BULVĖMIS IR RŪGŠTYNĖMIS
Ingredientai ERŠKETUI 1 eršketo file (800 g) 17 g druskos 17 g cukraus BULVĖMS 1 kg bulvių Druskos DILGĖLIŲ IR GARŠVŲ UŽTEPUI 100 g dilgėlių 100 garšvų …
SULA SU JUODAISIAIS SERBENTAIS
Ingredientai JUODŲJŲ SERBENTŲ LAPŲ SIRUPUI 20 g juodųjų serbentų lapų 75 g cukraus 75 g vandens SULAI 1 l sulos 100 g cukraus Kiek:1 žmonėmsSudėtingumas: sudėtinga 1. …
JOGURTAS SU RABARBARAIS IR LEDAIS
Ingredientai JOGURTO PUTĖSIAMS 170 g jogurto 100 ml grietinėlės 5 g želatinos 2 g cukraus pudros 5 ml svarainių sulčių TRAPIAI TEŠLAI 50 g sviesto 62 g cukraus …