#4 Įkvėpimui iš gamtos

#4 Įkvėpimui iš gamtos

Gyvenu šalia miško ir kiekvieną šlapią lietuvišką žiemą išėjęs pasivaikščioti negaliu atsigrožėti apsamanojusiais medžiais. Kai drėgna ir daugiau lyja nei sninga, spalvos miške tampa neįtikėtinai sodrios ir žalios. Tokia gamta ir įkvėpė šio, #4 karto, fotosesijos idėją.

Apsamanojusios šakos ir kelmai, miško migla – šiai idėjai įgyvendinti puikiai tiko Artūro Naidenko iš Kaune įsikūrusios restorano „Uoksas“ patiekalai.

Šis kartas – šiek tiek kitoks, ypač estetiškas, parodantis, kad maistas gali būti ir menas lėkštėje. O į receptus siūlau žvelgti kaip į įdėjas, ką ir su kuo galima suderinti, ką netikėto ir įmantresnio pagaminti, bet nebūtinai atkartoti lėkštėje:)

Tad šio savaitgalio vakarienės su draugais įkvėpimui – šiek tiek mistikos, paslapties ir apetitą žadinančių derinių iš dar vieno puikaus virtuvės šefo rankų.

#4
Fotografija, idėja: Robertas Daskevičius, I4U studio
Receptai: Artūras Naidenko, „Uoksas”

#4 karto receptai

Silkė su bulvytėmis turbūt yra klasikinis ir kiekvieno lietuvio širdžiai artimas derinys. „Uokso” virtuvės šefas siūlo savo interpretaciją – su putpelės kiaušiniais, marinuotais svogūnais, nesunkiai pagaminamu, tačiau draugus nustebinsiančiu petražolių …

Anties krūtinėlė su netradiciniu perlinių kruopų risotto ir sodriu burokėlių padažu, kurį galite ruošti iš jau pagamintų sulčių arba patys jas išspausti. Ingredientai ANTIENAI 4 anties krūtinėlės 1 valgomasis šaukštas …

Morkų pyragas, kuriam gaivumo suteiks neįprastas svarainių šerbetas ir sūrio kremas. Desertą gardžiai papuošti galėsite lengvai paruošiamomis marinuotomis razinomis. Ingredientai MORKŲ PYRAGUI 110 g rudo cukraus 110 g balto cukraus …

Su niekuo nesupainiojamu juodųjų trumų kvapu prisotintas kokteilis, kurio skonių gretas papildo rozmarinai ir laimas. Ingredientai Kokteiliui 200 ml gero burbono 4 laimų sultys Ledukų           …

Back
SHARE

#4 Įkvėpimui iš gamtos