Silkė su bulvytėmis turbūt yra klasikinis ir kiekvieno lietuvio širdžiai artimas derinys. „Uokso” virtuvės šefas siūlo savo interpretaciją – su putpelės kiaušiniais, marinuotais svogūnais, nesunkiai pagaminamu, tačiau draugus nustebinsiančiu petražolių aliejumi.
Ingredientai
- 4 vnt. matjes silkės filė
- 4 mažos bulvės
- 8 putpelės kiaušiniai
- 2 maži svogūnai
- Indelis grietinės
- 20-30 g jūrinio šparago arba jūros kopūstų
- 50 g rapsų aliejaus
- 100 g lygialapių petražolių
- Druskos
SVOGŪNŲ MARINATUI
- 20 g balto vyno acto
- 100 g vandens
- 1 valgomasis šaukštas cukraus
- Žiupsnelis druskos
1. Bulvytes kepkite iki 180 ºC įkaitintoje orkaitėje su trupučių druskos ir aliejaus apie 20 minučių.
2. Užmarinuokite svogūnus. Juos nulupkite, supjaustykite žiedais. Užvirkite marinatui skirtus ingredientus, užpilkite ant svogūnų ir palaikykite, kol atvės iki kambario temperatūros.
3. Pagaminkite petražolių aliejų. Į trintuvą supilkite rapsų aliejų, petražoles ir trinkite 8 minutes maksimaliu greičiu. Po to nukoškite.
4. Išvirkite putpelės kiaušinius – sudėkite juos į verdantį vandenį, virkite 2 minutes ir 15 sekundžių, kad būtų minkšti. Po to užpilkite lediniu vandeniu ir nulupkite.
5. Išdėliokite lėkštėje silkės gabalėlius, sudėkite perpjautas bulves, po du perpus perpjautus putpelės kiaušinius, pagardinkite keliais šaukšteliais grietinės, jūriniais šparagais arba kopūstais ir pašlakstykite petražolių aliejumi.