Morkų pyragas, kuriam gaivumo suteiks neįprastas svarainių šerbetas ir sūrio kremas. Desertą gardžiai papuošti galėsite lengvai paruošiamomis marinuotomis razinomis.
Ingredientai
MORKŲ PYRAGUI
- 110 g rudo cukraus
- 110 g balto cukraus
- 1 kiaušinis
- 1 kiaušinio trynys
- 110 g vaikiškos morkų tyrelės
- 250 g smulkiai tarkuotų morkų
- 10 g vanilinio cukraus
- 100 ml riešutų ar sėklų aliejaus (lazdyno, moliūgų, sezamo)
- 180 g kvietinių miltų
LEDAMS
- 500 ml svarainių sulčių (arba skiesto svarainių sirupo)
- 150 g cukraus
- 4 g želatinos
MARINUOTOMS RAZINOMS
- 50 g auksinių razinų
- 2 šaukštai medaus
- 100 ml vandens
- 2 citrinų sultys
SŪRIO KREMUI
- 100 g filadelfijos sūrio
- 30 g cukraus
- Pusės citrinos sultys
1. Paruoškite pyragą. Rudą ir baltą cukrų, kiaušinį, dar vieną kiaušinio baltymą ir morkų tyrelę gerai išplakite plakikliu. Sudėkite tarkuotas morkas, vanilinį cukrų, aliejų ir vėl plakite iki vientisos masės. Tada sudėkite miltus ir išmaišykite. Masę sukrėskite į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepkite iki 175 ºC įkaitintoje orkaitėje 40 minučių. Atvėsinkite pyragą.
2. Paruoškite ledus. Sultis sumaišykite su cukrumi, kad jis ištirptų. Išbrinkinkite želatiną šaltame vandenyje ir pakaitinkite ją, kad ištirptų bei supilkite į sultis ir išmaišykite. Supilkite viską į indą ir dėkite į šaldiklį. Šaldytą masę šiek tiek susmulkinkite peiliu, sudėkite į virtuvinį kombainą ir trinkite iki ledų (šerbeto) konsistencijos.
3. Užmarinuokite razinas. Užvirinkite visus ingredientus kartu su razinomis ir atvėsinkite, kad razinos išbrinktų.
4. Paruoškite sūrio kremą. Visus ingredientus išplakite plakikliu.
5. Patiekite desertą. Atpjaukite po gabalėlį morkų pyrago, šalia dėkite ledų, sūrio kremo, pabarstykite razinomis.
Svarainių ledus galite pakeisti paprastais vaniliniais ledais.