Lig šiol savo projekte fotografavau jau pagamintus patiekalus, todėl šį kartą kilo mintis padaryti dar kitaip ir stilingai parodyti, iš ko susideda vienas ar kitas patiekalas. Todėl šiame karte daug dėmesio tenka ir ingredientams.
Be to, tokia virtuvės aritmetika labai tinka į pabaigą einant mokslo metams ir pavasarėjant: vis daugiau šviežio derliaus atsiranda turgelių ir parduotuvių lentynose, tad vis daugiau galimybių eksperimentuoti su maistu, kurti ir spręsti naujus virtuvės aritmetikos uždavinius. Ir žiūrėti, kas iš to išeis:) Virtuvės uždavinius spręsti juk vienareikšmiškai skaniau negu matematikos:)
Jūsų dėmesiui – naujas #16 kartas kartu su vištienos restorano PERI PERI šefu Tomu Klimašausku.
#16
Fotografija, idėja, stilius:Robertas Daskevičius, I4U studio
Receptai: Tomas Klimašauskas, restorano „Peri Peri” virtuvės šefas
#16 karto receptai
KEPTOS KREVETĖS
Ingredientai 1,2 kg didesnių krevečių Rapsų aliejaus Žiupsnis kalendros MARINATUI 40 g imbiero 20 g česnako 40 g šalotinio svogūno 20 g habanero pipirų 20 g čili …
KEPTA VIŠTIENA
Ingredientai 1,2 kg vištos šlaunelių mėsos be kaulo 1 laimo MARINATUI 40 g imbiero 20 g česnako 40 g šalotinio svogūno 20 g habanero pipirų 20 …
BANANŲ IR ESPRESSO KAVOS KOKTEILIS
Ingredientai 4 bananai 4 espresso kavos puodeliai 200 g graikiško jogurto 200 ml pieno 2 valgomieji šaukštai kakavos miltelių 2 šaukštai medaus Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva 1. Bananus porai valandų įdėkite …
VAFLIAI SU MASKARPONĖS KREMU
Ingredientai VAFLIAMS 500 g kvietinių miltų 250 g sviesto 500 ml pieno 8 kiaušiniai 115 g cukraus 100 g graikiško jogurto Vanilės ankštis MASKARPONĖS KREMUI 250 g grietinėlės …