LT | Change Language: ENG

KEPTA VIŠTIENA

KEPTA VIŠTIENA

Ingredientai

  • 1,2 kg vištos šlaunelių mėsos be kaulo
  • 1 laimo
    1.  
       
       

 

MARINATUI
  • 40 g imbiero
  • 20 g česnako
  • 40 g šalotinio svogūno
  • 20 g habanero pipirų
  • 20 g čili pipirų
  • 60 g pomidorų pastos

 

GARSTYČIŲ-MEDAUS MIŠINYS
  • 20 g garstyčių
  • 20 g medaus
  • 5 ml rapsų aliejaus
  • 5 g čili dribsnių
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva

1. Marinatui skirtus ingredientus (išskyrus pomidorų pastą) supjaustykite ir apkepkite keptuvėje, baigiant kepti sudėkite pomidorų pastą. Visą mišinį sutrinkite smulkintuvu.

2. Gautu marinatu užmarinuokite vištieną ir palaikykite bent per naktį (geriausia marinuoti parą, galima ir iki trijų parų).

3. Paruoškite garstyčių-medaus mišinį – sumaišykite visus jam skirtus ingredientus.

4. Vištieną kepkite ant griliaus – vieną pusę apie 5 minutes, tada aptepkite paruoštu garstyčių ir medaus mišiniu ir apverskite. Kitą pusę irgi aptepkite tuo pačiu mišiniu ir baikite kepti – apie 3 minutes.

5. Kiekvienam svečiui padėkite po skiltelę laimo, kad prieš valgant galėtų pašlakstyti vištieną laimo sultimis.

6. Patiekite su mėgstamomis daržovėmis ar garnyru.

Back
SHARE

KEPTA VIŠTIENA