Ingredientai
FOCACCIA
- 300 g kvietinių miltų
- 50 g manų kruopų
- 250 ml vandens
- 10 g sausų mielių
- 7 g druskos
- 10 g cukraus
- 150 g porų
- 40 ml alyvuogių aliejaus
SKUMBRĖS PAŠTETUI
- 2 vnt karšto rūkymo skumbrių
- 200 g kreminio varškės sūrelio
- 50 g mėlynojo svogūno
- 20 g poro
- Citrinos žievelės
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva
1. Išminkykite tešlą iš miltų, manų kruopų, vandens, mielių, cukraus ir druskos. Tešla lips prie rankų – nepergyvenkite.
Palikite tešlą pakilti kambario temperatūroje apie 2 valandas. Rankomis suformuokite apie 1 cm storio blyną, įspauskite porus, palikite pakilti dar valandai ir dėkite į iki 180°C įkaitintą orkaitę. Prieš pat kepant focaccia blyne pirštais pridarykite skylučių ir supilkite alyvuogių aliejų. Kepkite apie 15-20 minučių.
2. Skumbrę atskirkite nuo kaulų. Svogūną ir porą supjaustykite smulkiais kubeliais. Nutarkuokite citrinos žievelę ir iš visų ingredientų sumaišykite paštetą.
3. Skumbrės pašteto gabalėlius išmėtykite ant naminės focaccia duonos. Galite pagardinti rūgštynių lapeliais.