Ingredientai
- 3 kiaušinio trynių
- 100 g cukraus
- 180 ml pieno
- 120 ml tirštos grietinėlės
- 1 vanilės ankšties
- Muskato riešutas
- Cinamonas
- 1 valgomojo šaukšto romo
1. Kiaušinio trynius sudėkite į dubenį, suberkite cukrų ir išsukite iki vientisos kreminės masės.
2. Grietinėlę ir pieną supilkite į nedidelį puodą. Išilgai perpjaukite vanilės ankštį ir išgramdykite sėklas – jas ir pačią ankštį sudėkite ankštį į puodą, supilkite romą. Kaitinkite ant mažos ugnies, bet neužvirinkite apie 2-3 minutes
3. Pašildytą pieno – grietinėlės mišinį supilkite į dubenį su kiaušinio tryniais, išmaišykite ir supilkite atgal į puodą. Įtarkuokite muskato riešuto, įberkite cinamono pagal skonį ir kaitinkite ant mažos ugnies apie 5 minutes, kol pasieks 90°C temperatūrą. Gėrimą atvėsinkite ir supilkite į stiklainį ar butelį ir padėkite į šaldytuvą.
4. Patiekite taurėse su šiaudeliu kaip kokteilį. Papildomo skonio suteiks tarkuotas šokoladas ar smulkintas griliažas.