Tie, kurie nors kartą metė puikųjį kulinarinį animacinį filmuką „La troškinys“ turbūt gerai pamena sceną, kai šefas peliukas abejingajam maisto kritikui Ego atneša daržovių troškinio. Jo paragavęs, Ego nušvinta ir mintimis nusikelia į savo vaikystę. Nepaprastas patyrimas, kaip maistas gali stimuliuoti pojūčius ir įjungti širdžiai mielus prisiminimus.
Būtent apie tai ir yra šis, #40, mano projekto kartas. Apie maistą, kurį valgėme kažkada, apie nepamirštamus derinius, apie giliai atmintin įsirėžusius skonius. Tik, žinoma, viskas perleista per virtuvės šefo Jaroslav Orševski rankas, tad puikiai tiks nustebinti draugams.
Kaip ir receptuose, taip ir mano nuotraukų galerijoje – daug prisiminimų, užuominų į vaikystę, vaikiškus žaidimus ir nerūpestingas vasaras pas močiutę kaime.
Skanių prisiminimų!
#40
Fotografija: Robertas Daskevičius
Receptai: Jeroslav Orševski restoranas „Siesta”
Indai: Keramikos studija „Daugiau laipsnių”, šefo asmeniniai indai
Įrankiai: „Cutipol“
#40 karto receptai
Varškės sūris su arbatos ikrais
Ingredientai 1 saldaus varškės sūrio 4 sviestinių (brioche) bandelių Mėgstamų uogų: aviečių, gervuogių, šilauogių Lazdyno riešutų Rūgštynių papuošimui ARBATOS IKRAMS IR KREMUI 5 g juodos arbatos 400 ml …
Bulvės su šonine ir voveraitėmis
Ingredientai BULVIŲ MUSLINUI 400 g bulvių 150 g grietinėlės 150 g sviesto Žiupsnelis druskos ŽOLELIŲ ALIEJUI 25 g špinatų 25 g krapų 100 ml aliejaus Žiupsnelis druskos 120 …
Močiutės uogų kompotas
Ingredientai 150 g obuolių 50 g geltonųjų serbentų 50 g raudonųjų serbentų 100 g cukraus 10 g mėtų AVIEČIŲ IKRAMS 100 ml aviečių sulčių 30 ml balto balzaminio …
Ožkos sūris su obuoliais
Ingredientai 200 g ožkos sūrio Vanilinių ledų Salierų stiebų daigų OBUOLIŲ TYREI 400 g obuolių 50 g sviesto 25 g rudojo cukraus 50 ml grietinėlės TRUPINIAMS 80 …