Ingredientai
- 200 g ožkos sūrio
- Vanilinių ledų
- Salierų stiebų daigų
OBUOLIŲ TYREI
- 400 g obuolių
- 50 g sviesto
- 25 g rudojo cukraus
- 50 ml grietinėlės
TRUPINIAMS
- 80 g „Selga“ sausainių
- 10 g cukraus
- 20 g sviesto
- 25 g avižinių kruopų
OBUOLIŲ TRAŠKUČIAMS
- 2-3 obuolių
1. Paruoškite obuolių tyrę. Obuolius nuvalykite ir supjaustykite smulkiais kubeliais, dėkite į puodą su cukrumi ir sviestu ir kaitinkite, kol iš obuolių išgaruoja vanduo ir obuoliai pradeda karamelizuotis. Pilkite grietinėlę, viską užvirkite ir sutrinkite trintuvu. Palikite šiltai.
2. Paruoškite vanilinius trupinius. Sausainius sutrinkite iki miltų, sudėkite cukrų, sviestą ir viskas pakepinkite iki 180°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių pamaišydami kas 5 minutes. Iškepusius trupinius paliekite atvėsti. Į juos įmaišykite kepintus avižinius dribsnius.
3. Paruoškite obuolių traškučius. Nulupkite obuolius ir išimkite šerdį. Iš vandens ir cukraus (lygiomis dalimis) išvirkite paprastą sirupą ir atvėsinkite. Obuolius supjaustykite smulkiais diskais, nardinkite į sirupą ir dėkite ant sviestinio popieriaus. Taip paruoštus obuolius džiovinkite iki 80 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 2-2,5 valandos.
4. Į lėkštę dėkite ožkos sūrio, supilkite dar šiltą obuolių tyrę, pabarstykite sausainių trupiniais, pagardinkite obuolių traškučiais ir, jei norite, ledais.