Ingredientai
- 1 saldaus varškės sūrio
- 4 sviestinių (brioche) bandelių
- Mėgstamų uogų: aviečių, gervuogių, šilauogių
- Lazdyno riešutų
- Rūgštynių papuošimui
ARBATOS IKRAMS IR KREMUI
- 5 g juodos arbatos
- 400 ml vandens
- 4 g agar-agar miltelių
- 40 g medaus
TEŠLOS PAGALVĖLĖMS
- 235 g miltų
- 28 g sviesto
- Žiupsnelis druskos ir cukraus
- 7 g mielių
- 100 ml vandens
SVIESTO PUTOMS
- Sviesto
- Žiupsnelis druskos
1. Paruoškite arbatos ikrus. Visus produktus sudėkite į puodą ir pavirkite 3 minutes. Perkoškite, arbatžolės išmeskite. Pusę gautos masės lašinkite į indą su aliejumi (geriausia – pipete). Gautus arbatos ikrus perkoškite per sietelį ir jau galite juos naudoti.
2. Pagaminkite arbatos kremą. Pusę masės, likusios nuo arbatos ikrų, sustingdykite (inde šaldytuve), tada supjaustykite smulkiais kubeliais ir sutrinkite plakikliu iki vientisos konsistencijos.
3. Pagaminkite tešlos pagalvėles. Miltus, druską, cukrų ir mieles sudėkite į maišyklę ir lengvai sumaišykite, tada sudėkite išlydytą sviestą ir vandenį. Tešlą maišykite, kol sušoks į gabalą ir palikite per naktį šaldytuve. Tešlą iškočiokite 1-1,5mm storio lakštais, supjaustykite mažais keturkampiais ir kepkite iki 200°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 6-8 minutes (kol išsipūs). Iškepus aštriu peiliu padarykite skylutes, kurias vėliau konditeriniu švirkštu įdarykite sviesto putomis.
4. Pagaminkite sviesto putas. Sviestą dėkite į maišytuvą ir plakite iki standžių putų, paskaninkite druska. Putomis įdarykite tešlos pagalvėles.
5. Į lėkštę sutrupinkite varškės sūrio, šalia dėkite sviestinę bandelę, kelias sviestu įdarytas tešlos pagalvėles, pagardinkite arbatos ikrais ir kremu. Papuoškite mėgstamomis uogomis, lazdyno riešutais, rūgštynių lapeliais.