Ingredientai
BULVIŲ MUSLINUI
- 400 g bulvių
- 150 g grietinėlės
- 150 g sviesto
- Žiupsnelis druskos
ŽOLELIŲ ALIEJUI
- 25 g špinatų
- 25 g krapų
- 100 ml aliejaus
- Žiupsnelis druskos
- 120 g voveraičių
- 80 g šalto rūkymo šoninės
- Keleto žirnių daigų
- Saujos gražgarsčių daigų
1. Paruoškite bulvių musliną. Bulvės virkite vandenyje su druska. Išvirusias sutrinkite. Į prikaistuvį pilkite grietinėlę ir užkaitinkite, dėkite pertrintas bulves ir viską gerai išmaišykite. Tada po mažą gabaliuką sudėkite sviestą, pagardinkite druska.
2. Voveraites lengvai pakepinkite ant sviesto.
3. Šoninę sudėkite į skardą ant sviestinio popieriaus, iš viršaus prispauskite kita skarda ir kepkite iki 170°C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 minučių. Atvėsintą šoninę supjaustykite norimo dydžio formomis.
4. Paruoškite žolelių aliejų. Visus ingredientus sudėkite į trintuvą ir trinkite apie 10 minučių, kol aliejus įkais ir prisigers žolelių spalvos ir aromato. Masę perkoškite (geriausia, per kavos filtrą) ir galite laikyti šaldytuve ir kitiems patiekalams.
5. Į lėkštę dėkite bulvių muslino, apiberkite kepintomis voveraitėmis ir šoninės gabalėliais, pašlakstykite žolelių aliejumi, papuoškite žirnių ir gražgarsčių daigais.