Apie maisto fotosesiją samanotame pajūrio miške svajojau jau seniai. Žaluma, samanoti kelmai, pavasariškas bundantis miškas – visa tai ir padiktavo #20 karto fotosesijos idėją.
Kartu su Gabrieliumi, Palangos „Restoranas 4” šefu ją įgyvendinome vieną ankstų ir dar šaltoką pavasario rytą nuo jūros pučiant gaiviam vėjui.
Taigi, jūsų dėmesiui, keturi Gabrieliaus patiekalai ir keturios mano improvizacijos gamtos tema.
#20
Fotografija Robertas Daskevičius, I4U studio
Receptai: Gabrielius Zajac, „Restoranas 4“ virtuvės šefas
#20 karto receptai
SŪDYTO UPĖTAKIO SUMUŠTINIS
Ingredientai 100 g šviežio upėtakio file 150 g burokėlių Juodos duonos Žiupsnio špinatų lapelių SŪDYMUI 550 ml vandens 75 g druskos 55 g cukraus Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva 1. …
JAUTIENA SU ŠVIEŽIOMIS BULVĖMIS
Ingredientai 600 g jautienos išpjovos Aliejaus kepimui Šviežio rozmarino Pora skiltelių česnako Žiupsnis kavos pupelių Žiupsnis petražolių 1 valgomasis šaukštas sviesto 600 g mažų bulvyčių SŪDYMUI 1 valgomasis šaukštas …
ESPRESSO MARTINI KOKTEILIS
Ingredientai 1 espresso 40 ml romo 40 ml kavos likerio Ledukų Kiek:1 žmonėmsSudėtingumas:lengva 1. Visus ingredientus stipriai suplakite kokteilių plaktuve – kol plaktuvas taps toks šaltas, kad bus sunku …
ITALIŠKAS KREMAS SU UOGOMIS
Ingredientai 4 kiaušinių tryniai 50 g cukraus 40 ml sauso raudono vyno Mėgstamų uogų Sausainių trupinių Kiek:1 žmonėmsSudėtingumas:lengva 1. Pasiruoškite garų vonelę – užvirinkite vidutinio dydžio puodą su …