Ingredientai
- 600 g jautienos išpjovos
- Aliejaus kepimui
- Šviežio rozmarino
- Pora skiltelių česnako
- Žiupsnis kavos pupelių
- Žiupsnis petražolių
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 600 g mažų bulvyčių
SŪDYMUI
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
- 1 valgomasis šaukštas grūdėtų garstyčių
- 2 valgomieji šaukštai medaus
- Žiupsnis druskos
- Šviežio rozmarino
1. Bulvytes nupjaukite, perpjaukite per pusę ir perplaukite šaltu vandeniu. Truputį apvirkite ir šiek tiek pašlakstę aliejumi baikite kepti orkaitėje, kol gražiai apskrus.
2. Paruoškite padažą bulvytėms. Sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus, užkaitinkite ir kai pradės burbuliuoti, nukelkite nuo ugnies, dar kartą išmaišykite, sudėkite keptas bulvytes ir sumaišykite, kad jos gerai pasidengtų padažu
3. Paruoškite mėsą – įkaitinkite keptuvę su aliejumi, įmeskite šakelę rozmarino, česnako skilteles, kavos pupeles ir kepkite mėsą (visą gabalą) vartydami, kol gražiai apskrus. Kiek kepsite, priklausys nuo to, kokio kepimo mėsą mėgstate. Didesniam mėsos gabalui dažniausiai pakaks po 7 minutes iš kiekvienos pusės. Baigiant kepti įdėkite šaukštą sviesto, palaukite, kol jis ištirps ir palaistykite mėsą šiuo sviestu. Baigę kepti padėkite mėsą ilsėtis. Jei iš viso kepėte 14 minučių, geriausia bus, jei mėsa ilsėsis pusę to laiko – 7 minutes.
4. Į lėkštę sudėkite bulvytes, po keletą atpjautų mėsos gabalėlių ir viską pabarstykite pjaustytomis petražolėmis.