#28 kartą planavau 8 mėnesius, tad negaliu patikėti, kad ši iš pradžių neįmanoma atrodžiusi idėja pagaliau įgyvendinta. #28 kartas mane nunešė iki pat dangaus ir perkeltine, ir tiesiogine prasme – vaikščiojau stogais ir fotografavau maistą tokioje vietoje, nuo kurios visas Vilniaus senamiestis – kaip ant delno.
Ir negalvokite, kad tai tik fotografija. Šis mano projektas tuo ir žavus, nes mėgstu organizuoti ir sukurti iš nieko kažką. Taip ir šiai fotosesijai su Javier Lopez, restorano „Telegrafas“ šefu, surengtai ant „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio stogo, teko pasirūpinti viskuo – nuo vietos ir stalo dekoro, modelių, rūbų, iki techninių sprendimų, o kaip padaryti, kad ten degtų lemputės, jau nekalbant apie visus organizacinius reikalus… Ir daiktus teko užtempti ant stogo kopėčiomis kaip iki antro aukšto, tad jei būčiau samdęs kokią pervežimo bendrovę, ji veikiausiai būtų atvežusi daiktus iki vietos ir pamačiusi, kur reikės viską užgabenti, išėjusi. Bet mano noras buvo didesnis už visas kliūtis, tad stalas ir daugybė kitų daiktų atsidūrė ten, kur ir norėjau. Aišku, po to nejaučiau nei kojų, nei rankų. Bet visa tai buvo verta pastangų. Kai atsiduri ant stogo, nuo kurio atsiveria visi kiti Vilniaus senamiesčio stogai, kai tą vienintelę šiltą vasaros dieną ima keisti vakaro sutemos ir sužiba miesto šviesos, suprantu, kad „52 kartai“ leidžia man išbandyti daug platesnius vandenis negu tik fotografija. Ir kaskart man pačiam kartelę užkelia vis aukščiau.
Taigi, jūsų dėmesiui – magiškas, užburiantis ir romantiškas #28 kartas ant stogo ir su nuostabiu restoraniniu maistu, kurio receptus Javier’as pritaikė namų virtuvei. Paganykite akis, o paskui nepamirškite pamaloninti ir skrandžio.
#28
Idėja: Robertas Daskevičius
Fotografija: Robertas Daskevičius
Receptai: Javier Lopez
Vieta: „Kempinski Hotel Cathedral Square“ viešbučio stogas
Modeliai: Emilija Voišnytė ir Sandra Jaskevičiūtė
Rūbai: Diana Paukštytė
MUA: Julija Estko
Dekoras: Skandiamo, Bang&Olufsen, Choco lemputės
Special thanks: Audrius Solominas, Deimantas Kučinskas
#28 karto receptai
MARINUOTA LAŠIŠA
Ingredientai 200 g lašišos 100 g burokėlių 1 citrina 6 morkos 100 ml sezamų aliejaus Salotų lapų Druskos, pipirų 30 g ikrų 10 g japoniškų pabarstukų furikake arba truputį vasabi …
JŪROS EŠERYS SU DARŽOVĖMIS
Ingredientai 700 g jūros ešerio 150 g pasukų 10 g agar-agar miltelių Mažų daržovių pagal sezoną Prieskoninių žolelių Citrinos Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. Apvirkite supjaustytas sezonines daržoves karštame vandenyje. …
BRAŠKIŲ IR MĖTŲ KOKTEILIS
Ingredientai 600 g braškių 50 g mėtų 150 ml citrinų sulčių 15 g palmių cukraus Ledukų Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas: lengva 1. Sutrinkite braškes su cukrumi ir citrinų sultimis. Pridėkite …
GINTARO PERLO DESERTAS
Ingredientai ĮDARUI 300 g nuluptų kriaušių 150 g cukraus 70 g medaus 100 g vandens 2 g agar-agar miltelių MEDAUS SAUSAINIUI 35 g sviesto 40 g cukraus 53 …