Ingredientai
- 100 g šviežio upėtakio file
- 150 g burokėlių
- Juodos duonos
- Žiupsnio špinatų lapelių
SŪDYMUI
- 550 ml vandens
- 75 g druskos
- 55 g cukraus
Kiek:4 žmonėmsSudėtingumas:lengva
1. Upėtakio file supjaustykite piršto storio juostelėmis. Paruoškite tirpalą trumpam sūdymui – gerai sumaišykite šaltą vandenį su druska ir cukrumi ir 4 minutėms panardinkite upėtakį.
2. Duoną supjaustykite juostelėmis, ant jos dėkite kubeliais pjaustytus burokėlius, upėtakio juosteles, papuoškite pjaustytais špinatų lapeliais.
Užkandžiui galite rinktis juodą duoną su saulėgrąžomis. Taip pat geriausiai rinkitės vaivorykštinį upėtakį.