Virtuvės šefą Evaldą Žaliuką, visuomenėje žinomą kaip kovotoją už tai, kad mūsų vaikai darželiuose ir ligoniai ligoninėse pagaliau valgytų normalų maistą, prie projekto nutariau pakviesti po to, kai pamačiau, kokį atsakymą dėl vaikų maitinimo gerinimo jam atsiuntė Prezidentūra… Liūdesys, ne atsakymas…
Pats auginu vieną esamą, o kitą būsimą darželinuką, tad labai pritariu Evaldo idėjoms ir mintims. Kad reikia visai nedaug, ir darželiuose ir ligoninėse maistas galėtų būti kur kas sveikesnis. Pavyzdžiui, juk darželinukams visai nebūtina sumaišyti cukraus su arbata, galima patiekti atskirai – duokime vaikams pažinti skonius ir ingredientus bei patiems nuspręsti, kas yra skanu, o ne primeskime tarybų sąjungos normas. Tam juk nereikia naujų viešųjų pirkimų konkursų, užtenka pakeisti požiūrį. O rytinės košės visai nereikia pervirti į pliurzę… Juk, kaip sako Evaldas, visi vaikai nuo mažens valgė košę, nuėję į darželį, jos nebemėgsta. Tai juk kažką reiškia…
Taigi, dar vienas puikus ir iniciatyvus virtuvės šefas mano projekte. Ir mano iliustruoti jo žiemiškų skonių patiekalai.
#47
Fotografija ir idėja: Robertas Daskevičius
Receptai: Evaldas Žaliukas
#47 karto receptai
Skumbrės Grawalax
Ingredientai 1 skumbrės file be kaulų GRAWALAX MIŠINYS (1 kg žuvies) 110 g druskos 100 g cukraus 5 g žvaigždinio anyžiaus 3 g rožinių pipirų grūdeliai 2 g …
Anties trio
Ingredientai 1 anties krūtinėlės 300 ml apelsinų sulčių Druskos Aliejaus, sviesto kepimui SPRING ROLLS (8 -10 vnt.) 1 rūkytos anties krūtinėlės 1 valgomojo šaukšto riešutų aliejaus 1 valgomojo šaukšto …
Kreminiai šaltalankio pyragaičiai
Ingredientai TARTALETEI 250 g miltų 70 g cukraus pudros 120 g saldžios grietinėlės sviesto 3 kiaušinių tryniai ĮDARUI 2 kiaušinių 100 g cukraus 100 ml tirštos grietinėlės 80 ml …