Ingredientai
- 1 anties krūtinėlės
- 300 ml apelsinų sulčių
- Druskos
- Aliejaus, sviesto kepimui
SPRING ROLLS (8 -10 vnt.)
- 1 rūkytos anties krūtinėlės
- 1 valgomojo šaukšto riešutų aliejaus
- 1 valgomojo šaukšto sezamų aliejaus
- 1 valgomojo šaukšto šviežiai smulkintos imbiero šaknies
- 30 g miško grybų
- 30 g šiaudeliais pjaustytų morkų
- 1 valgomojo šaukšto sojos
- 1 valgomojo šaukšto austrių padažo
- Pusės arbatinio šaukštelio kinų 5 prieskonių mišinio
- 1 nedidelio šalotinio svogūno
- Spring rolls tešlos
- Aliejus kepimui
- 1 kiaušinio
ANTIES ŠIRDIMS
- 2 anties širdelės
- Aliejaus, sviesto kepimui
- Jūros druskos
TOPINAMBŲ TYREI
- 100 g topinambų
- 200 ml vandens
- 100 ml pieno
- Druskos
MOLIŪGŲ TYREI
- 150 g sviestinio moliūgo
- 20 g medaus
- 20 g sviesto
- Žiupsnelis druskos
DARŽOVIŲ GARNYRUI
- 100 g sviestinio moliūgo
- 100 g ropės
- 100 g morkos
1. Paruoškite Spring rolls įdarą: įkaitinkite keptuvę, įpilkite aliejaus, sudėkite smulkintą svogūną, smulkintus virtus ar konservuotus grybus, imbierą ir pakepkite kelias minutes. Įpilkite sojos, austrių padažą, suberkite prieskonius, morkas pjaustytas šiaudeliais, smulkintą anties krūtinėlę (susmulkintą virtuviniu kombainu ar trintuvu), supilkite sezamų aliejų ir pakepkite 1-2 minutes. Sudėkite į dubenį, kad atvėstų. 1 šaukštą įdaro dėkite į spring rolls tešlą ir suvyniokite, kraštą patepkite kiaušinio plakiniu padėkite ant lėkštutės. Galite pateikti ir kaip atskirą patiekalą.
2. Anties krūtinėlės odą įpjaukite įstrižai peiliu keliose vietose, pabarstykite druska. Įkaitinkite keptuvę, įdėkite sutraiškytą česnako skiltelę, rozmarino šakelę ir apkepkite krūtinėlę keptuvėje, kol gražiai apskrus. Kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi ir kepkite įkaitusioje iki 180°C orkaitėje 12 minučių. Padėkite ant servetėlės, kad nusausintumėte nuo riebalų.
3. Nuplaukite ir nulupkite topinambus, supjaustykite mažais gabaliukais. Į nedidelį puodą supilkite vandenį, pieną, sudėkite topinambus, įdėkite druskos. Užvirus puodui sumažinkite ugnį ir virkite ant minimalios ugnies, kol suminkštės. Nupilkite skystį, bet neišpilkite. Trintuvu sutrinkite artišokus iki vientisos kreminės konsistencijos, jei reikia įpilkite skysčio, kuriame jie virė.
4. Moliūgą nulupkite, supjaustykite gabaliukais, sudėkite medų, sviestą, pabarstykite druska. Kepkite iki 180°C įkaitintoje orkaitėje, kol paruduos. Sutrinkite moliūgą iki vientisos tyrės.
5. Iš moliūgo, ropės, morkos išskaptuokite maždaug 1 cm dydžio burbuliukus (jei neturite skaptavimo šaukštelio, galite supjaustyti 1 cm dydžio kubeliais). Sudėkite daržoves į pasūdytą verdantį vandenį ir pavirkite 3-4 minutes. Nukoškite daržoves ir sudėkite į šaltą vandenį su keliais kubeliais ledo.
6. Į kaitinkite keptuvę, įpilkite kepimui skirto aliejaus, sumažinkite liepsną iki mažos ir virkite spring rolls, kol įgaus lengvą aukso spalvą.
7. Įkaitinkite keptuvę, įpilkite truputėli aliejaus ir apkepinkite širdeles, kol lengvai paskrus, pabarstykite druska, įdėkite sviesto ir baikite kepti, kol gražiais apskrus.
8. Daržovių burbuliukus apkepinkite lengvai įkaitusioje keptuvėje, kol sušils, bet nepakeis spalvos.
9. Į lėkštę dėkite topinambų tyrę, moliūgų tyrę, daržovių burbuliukus, pusę anties krūtinėlės, spring rolls‘ą. Širdelę galite pateikti stiklinėje su žarija: į nedidelę stiklinę įberkite rupios druskos (maždaug 1 cm), įdėkite kadagio šakelę ir rusenančią žariją, tada keptą širdelę persmeikite mediniu smeigtuku, uždėkite stiklinės viršuje, užlašinkite kelis lašelius aliejaus – pasklis švelnus dūmo aromatas. Patiekalą galite pagardinti žalumynais.