Ingredientai
KARŠTAM ŠOKOLADUI
- 1 l grietinėlės
- 200 g juodo šokolado
- Baziliko (šviežio arba džiovinto)
- 4 vnt. mėgstamų sausainių
BALTO ŠOKOLADO PUTĖSIAMS
- 1 l grietinėlės
- 150 g balto šokolado
- 30 g cukraus
- Pusė šaukštelio malto baziliko
1. Grietinėlę pakaitinkite (neužvirkite) ir ištirpinkite šokoladą. Jei turite šviežio baziliko, įmeskite kelias jo nesmulkintas šakeles ir palikite, kad pritrauktų kvapą, paskui ištraukite. Jei naudosite džiovintą baziliką, sumalkite jį kavamale ir įberkite trečdalį arbatinio šaukštelio. Viską išmaišykite.
2. Paruoškite šokolado putėsius. Pakaitinkite dalį – 100 ml grietinėlės – ir ištirpdykite joje šokoladą (neužvirkite), palikite atvėsti. Tada visą grietinėlę sumaišykite ir gerai atšaldykite. Į grietinėlę pilkite cukrų, baziliką ir išplakite plakikliu iki standumo. Masę dėkite į konditerinį maišą ir ant sausainio formuokite norimą formą – pavyzdžiui, eglutę. Ją galite papuošti konditeriniais tortų papuošimais. Karštą šokoladą skanaukite su tokiu sausainiu.