Kartu su pernai geriausiu šalyje pripažinto restorano „Stebuklai” šefu Martynu Praškevičium leidomės į naują kelionę po seniai žinomus, bet pamirštus lietuviškus skonius. Grynus, tikrus, tačiau nenuspėjamus ir stebinančius.
Martynas buvo tas virtuvės šefas, kuris dar tada, kai tik pradėjau fotografuoti maistą ir turėjau tik fotoaparatą ir objektyvą, atnešė geriausią tuo metu maisto knygą ir pasakė, o kodėl tu taip negali? Taip pradėjau ieškoti, ką daryti, kaip, kad ir mano nuotraukos būtų tokios ir pasiektų aukštai iškeltą kartelę.
Dirbti su Martynu – visada vienas malonumas, nes tikrai žinau, kad maistą lėkštėje gausiu nepriekaištingą ir prie jo nereikės prikišti rankų. Tad beliks tik tinkamai nufotografuoti.
Taigi, jūsų dėmesiui – naujas kartas su vėl kitokiomis nuotraukomis ir receptais.
#10
Fotografija, idėja: Robertas Daskevičius, I4U studio
Fotografuota: Restoranas „Džiaugsmas”
Receptai: Martynas Praškevičius, restoranų „Stebuklai” ir „Džiaugsmas“ šefas
Aksesuarai: Linen Tales, restoranas „Džiaugsmas”
#10 karto receptai
Spirgučiai su saulėgrąžomis
Netikėta spirgučių interpretacija – su saulėgrąžomis ir keptomis ropėmis. Tarsi tradicinis lietuviškas, bet tuo pačiu visiškai naujų skonių užkandis draugams nustebinti. Ingredientai Kiaulienos papilvės 1 svogūno 2 skiltelės česnako Druskos …
Kopūsto steikas
Netikėtas lietuviškas skonis su padažu, kuris puikiai tiks gardinti ir kitokias keptas daržoves. Tikras atradimas ieškantiems ko nors dar nebandyto ir dievinantiems barbekiu. Ingredientai 1 kopūstas 400 ml natūralių obuolių …
Kriaušių ir burokėlių sultys
Gaivios skaisčios raudonos spalvos sultys nepaliks abejingų – nei suaugusiųjų, nei vaikų. Ingredientai 800 g natūralių kriaušių sulčių 200 g natūralių burokėlių sulčių Šaltalankių sirupo pagal skonį …
Varškės spurgos
Purios ir minkštos varškės spurgos bus dar skanesnės, jei pagardinsite jas saldžia karamele. Ingredientai 500 g varškės 2 kiaušinių 2 kiaušinio trynių 45 g cukraus Žiupsnelio druskos 1 valgomasis šaukštas …