Netikėtas lietuviškas skonis su padažu, kuris puikiai tiks gardinti ir kitokias keptas daržoves. Tikras atradimas ieškantiems ko nors dar nebandyto ir dievinantiems barbekiu.
Ingredientai
- 1 kopūstas
- 400 ml natūralių obuolių sulčių
- 2 šaukštai sviesto
- Citrina
- Druskos
- Alyvuogių aliejaus
1. Visą kopūstą dėkite į barbekiu kepsninę ir kepkite vartydami kas 10 minučių. Ar kopūstas jau iškepęs, tikrinkite prie koto – įbedus peiliu jis turi būti minkštas. Priklausomai nuo dydžio, kopūstas keps apie valandą. Šiam receptui geriau rinkitės mažesnius ekologiškus kopūstus.
2. Paruoškite padažą. Obuolių sultis užvirkite, įdėkite sviestą ir rankiniu plaktuvu suplakite, kol suputos. Jei obuoliai saldesni, įspauskite citrinos sulčių pagal skonį.
3. Viršutinius kopūsto lapus nuimkite, supjaustykite jį porcijomis ir dėkite į lėkštę. Pagardinkite alyvuogių aliejumi, druska ir užpilkite padažo.