Netikėta spirgučių interpretacija – su saulėgrąžomis ir keptomis ropėmis. Tarsi tradicinis lietuviškas, bet tuo pačiu visiškai naujų skonių užkandis draugams nustebinti.
Ingredientai
- Kiaulienos papilvės
- 1 svogūno
- 2 skiltelės česnako
- Druskos
- Lukštentų saulėgrąžų
- 1 ropės (ar keleto mažesnių)
- Alyvuogių aliejaus
- Duonos
1.Sumalkite kiaulienos papilvę ir kepkite keptuvėje nuolat maišydami, kol apskrus iki norimo traškumo. Tada sudėkite pjaustytą svogūną, česnaką ir druską, viską išmaišykite ir dar pakepkite, kol svogūnai suminkštės.
2. Pakepinkite saulėgrąžas ir įmaišykite jas į atvėsusius spirgučius.
3. Paruoškite ropes. Apšlakstykite jas alyvuogių aliejumi, pabarstykite druska, suvyniokite į foliją ir dėkite į iki 180 °C įkaitintą orkaitę ir kepkite 40 minučių. Jei ropė didesnė, įdurkite peiliu ir pasitikrinkite, ar ji tikrai minkšta.
4. Ant orkaitėje ar griliuje pagruzdintos duonos tepkite spirgučius, ant viršaus uždėkite riekelėmis pjaustytą ropę, pabarstykite druska.