#7 Pagaminta Lietuvoje

#7 Pagaminta Lietuvoje

Vieni apie laisvę kuria filmus, kiti dainas, treti – skulptūras. Mano duoklė Vasario 16-ajai – fotosesija įkvėpimui „Pagaminta Lietuvoje”. Joje daugybė lietuviškų akcentų – nuo maisto iki lėkštės, nuo mažiausio kankorėžio iki stalo dekoro, nuo žiemiškos peizažo iki pajūrio lentų stalo. Nes tai, kas tikrai lietuviška, yra be galo gražu. #RealIsBeautiful, tiesa?:)

Ir, žinoma, fone ne studija, o tikra lietuviška gamta. Kas sakė, kad žiemą čia nieko negalima nuveikti? Reikia tik trupučio drąsos, nestandartinio mąstymo ir fantazijos.

Tai ir įrodėm kartu su Jonu Jonušu, restorano „Untold Grill Stories“ idėjiniu vadovu ir virtuvės šefu. Ant laužo keptos bulvės, upėtakis, keptas obuolys desertui ir ne tik tai – viskas tikra, sava ir lietuviška.

Galų gale, jei pabijosit žiemą kišti nosį į lauką ir kurti laužo, visi receptai puikiai pavyks ir orkaitėje:)

Turbūt jei tokią fotosesiją būčiau sugalvojęs prieš kokius dešimt metų, vargu, ar man būtų pavykę. Nes tiek lietuviškų daiktų ir gaminių tiesiog nebuvo. Dabar kuriančių unikalius vietinius ir, svarbiausia, stilingus, daiktus turime išties daug. Todėl artėjant TOKIAI dienai džiaugiuos, kad galiu didžiuodamas sukurti atmosferą ir jausmą iš to, kas „Pagaminta Lietuvoje”.

Skanios tikros lietuviškos vakarienės ir drąsių idėjų įkvėpimui!

#7
Fotografija, idėja, stilius: Robertas Daskevičius, I4U studio
Receptai: Jonas Jonušas, „Untold Grill Stories”
Aksesuarai: Agnės Kondrataitės keramika, „Linen Tales”, „Aroma Lab“, „Rio lindo”

#7 karto receptai

Gardžios spalvos ir salsvo skonio moliūgo sriuba patiks ir dideliems, ir mažiems. Ją pagardinti galėsite tarškia kepta šonine ir netikėtu ingredientu – klevų sirupu. Ingredientai 1 vidutinio dydžio moliūgas Vištienos …

Upėtakiui, ar kepsite jį lauže, ar orkaitėje, puikaus skonio ir aromato suteiks čiobrelio ir kadagio šakelės. Ingredientai 2-4 šviežių upėtakių (priklausomai nuo dydžio) 4 didesnių bulvių Truputį sviesto arba aliejaus …

Atsimenate keptus obuolius iš vaikystės? Virtuvės šefas siūlo juos pagardinti senovišku bajorišku saldžiu krienų padažu, kuris tikrai privers nustebti ir aiktelėti, kokių įdomių skonių galima gauti su, atrodytų, paprasčiausiais ingredientais. …

Rūgščiai saldus vitaminų kupinas lietuviškas gėrimas, kurį galite skanauti ir karštą, ir šaltą. Ingredientai Šaldytų svarainių Medaus arba cukraus Vandens     Kiek:1 žmoguiSudėtingumas:lengva 1. Sutrinkite šaldytus svarainius, įdėkite medaus. …

Back
SHARE

#7 Pagaminta Lietuvoje