#7 Pagaminta Lietuvoje
Vieni apie laisvę kuria filmus, kiti dainas, treti – skulptūras. Mano duoklė Vasario 16-ajai – fotosesija įkvėpimui „Pagaminta Lietuvoje”. Joje daugybė lietuviškų akcentų – nuo maisto iki lėkštės, nuo mažiausio kankorėžio iki stalo dekoro, nuo žiemiškos peizažo iki pajūrio lentų stalo. Nes tai, kas tikrai lietuviška, yra be galo gražu. …
RŪKYTO MOLIŪGO SRIUBA
Gardžios spalvos ir salsvo skonio moliūgo sriuba patiks ir dideliems, ir mažiems. Ją pagardinti galėsite tarškia kepta šonine ir netikėtu ingredientu – klevų sirupu. Ingredientai 1 vidutinio dydžio moliūgas Vištienos …
KEPTAS UPĖTAKIS
Upėtakiui, ar kepsite jį lauže, ar orkaitėje, puikaus skonio ir aromato suteiks čiobrelio ir kadagio šakelės. Ingredientai 2-4 šviežių upėtakių (priklausomai nuo dydžio) 4 didesnių bulvių Truputį sviesto arba aliejaus …
KEPTAS OBUOLYS SU KRIENŲ PADAŽU
Atsimenate keptus obuolius iš vaikystės? Virtuvės šefas siūlo juos pagardinti senovišku bajorišku saldžiu krienų padažu, kuris tikrai privers nustebti ir aiktelėti, kokių įdomių skonių galima gauti su, atrodytų, paprasčiausiais ingredientais. …
SVARAINIŲ GĖRIMAS
Rūgščiai saldus vitaminų kupinas lietuviškas gėrimas, kurį galite skanauti ir karštą, ir šaltą. Ingredientai Šaldytų svarainių Medaus arba cukraus Vandens Kiek:1 žmoguiSudėtingumas:lengva 1. Sutrinkite šaldytus svarainius, įdėkite medaus. …